GadgetGear.nl

L + D + (T + H + V) = De ideale Facebook foto

Hoe maak je een foto die goed scoort op Facebook? Nikon zocht het uit. Met een testteam, kwam de maker van fototoestellen tot de formule L + D + (T + H + V). Wat die formule betekent? Lees verder ;-).

De beste start is door een landschap (L) of een dier (D) op de foto te zetten. Even belangrijk is een inspirerend thema (T) – bijvoorbeeld een zonsondergang – en een onderwerp met een humoristische (H) of een vertederende (V) insteek.

Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat het licht zo natuurlijk mogelijk op de gevoelige plaat wordt vastgelegd, dat wil zeggen, met een optimale belichting en zo min mogelijk onscherpte. De groep waarop getest werd, kon rode ogen, slecht belichte onderwerpen of onscherpe gezichten niet echt waarderen.

De onderzoeksgroep bestond trouwens uit 200 deelnemers uit heel Europa die een serie van 35 foto’s moest beoordelen op de vraag of ze deze zouden liken. De foto’s komen uit de vijf meest voorkomende categorieën van Facebook. Daarnaast liepen de foto’s kwalitatief uiteen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten