Koers Apple omlaag, koers BlackBerry omhoog

Het kan vreemd lopen. Apple, dat recordprijzen voor haar aandelen weet te vangen, heeft het de laatste dagen zeer zwaar. Het aandeel zakte terug naar net boven de $500 terwijl BlackBerry wist te stijgen.

Normaal hou ik me niet zo bezig met de beurskoersen, maar deze week lijkt toch opmerkelijk te starten. Vannacht sloot de Koers van Apple op $501 terwijl het eerder op de dag nog onder de $500 stond. Dit na geruchten dat Apple’s iPhone 5 een stuk minder gewild is dan het bedrijf had verwacht. Ook de koersen van leveranciers LG Display en Sharp kwamen hierdoor onder druk te staan. Apple is een grote klant bij de twee en lijkt minder onderdelen af te nemen.

Tegelijk met de daling van Apple, lijkt een koersstijging van BlackBerry te zijn ingezet. De waarde van Research in Motion, het bedrijf achter de BlackBerry smartphones en Playbook tablets, steeg met maarliefst 10%. Op 30 januari zal het bedrijf een nieuwe reeks toestellen introduceren waar investeerders veel van verwachten. Met de stijging van de koers komt een einde aan een daling die in 2011 is ongezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.