Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: Teenage Engineering introduceert de OD-11 Cloud Speaker

In 1974 ontwierp Stig Carlsson de OD-11. Een speaker simpel qua uiterlijk, maar met een ultiem geluidje erin. Teenage Engineering heeft nu een revival van de OD-11 in de planning. De speaker klinkt nog steeds prima, maar is uitgerust met de nieuwste technologie.

De nieuwe OD-11 Cloud Speaker beschikt over de nieuwste Bluetooth en WiFi technieken. Wanneer je een nieuwe WiFi AC router in huis hebt, maakt de speaker gebruik van beam forming. Het signaal tussen router en speaker wordt hierdoor versterkt waardoor je minder kant hebt op uitval van het signaal.

Om muziek direct naar de speaker te streamen, kun je ook Bluetooth 4.0 gebruiken. Dit zorgt voor een geluid vele malen beter dan Bluetooth 2.0 wat nu in vele speakers zit verwerkt.

OD-11 Internal

De afstandsbediening is ook voorzien van Bluetooth 4.0. Hierdoor kan deze op een enkele knoopcel jaren gebruikt worden. Ideaal.

Over de afstandsbediening gesproken, deze is extreem simpel in gebruik. Je draait eraan om het volume aan te passen. Druk je erop, skip je een track. Ieder gezinslid kan een afstandsbediening in een eigen kleur kopen waardoor de OD-11 meteen de juiste playlist erbij pakt. Door de magneet in de afstandsbediening kun je hem ook tegen metalen oppervlakken plakken. Handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.