Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Samsung toont smartphone met flexible Youm scherm

Net wanneer je denkt dat Samsung alle nieuwe gadgets wel ongeveer heeft gepresenteerd, heeft het bedrijf weer een nieuwe, opvallende gadget in handen. Een smartphone met een Youm scherm. Dat is een scherm dat extreem flexibel is.

Youm is de codenaam voor Samsung’s nieuwste displaytechniek. Het betreft een flexibel display dat is ontwikkeld op basis van Samsung’s OLED techniek. Het voordeel hiervan is een combinatie van extreem heldere kleuren en een laag energieverbruik.

Tijdens de presentatie liet Samsung een prototype van een Windows Phone 8 smartphone zien met een extreem flexibel scherm. Dit scherm komt uit een klein zwart kastje. Meteen daarna waren ook een aantal Android prototypen te zien. Één daarvan werkt als een soort boek dat opengeklapt kan worden.

Samsung Youm Android

Ten slotte liet Samsung ook nog toestellen zien die realistischer zijn. Hieronder valt een toestel waar het scherm over de zijkant afbuigt. Zo is de status van het toestel (denk aan nieuwe mails e.d.) aan de zijkant van het toestel af te lezen.

Bij dit laatste model is het scherm weliswaar gebogen, maar zit het wel vast in de vorm van het toestel. Mogelijk omdat Samsung deze toepassing sneller kan lanceren.

Samsung Youm Android 2

Via The Verge, Android France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.