Belkin gaat Cisco’s thuisnetwerkdivisie (Linksys) overnemen

Belkin heeft bekendgemaakt dat het bedrijf van plan is om Cisco’s thuisnetwerkdivisie over te nemen. Deze divisie startte in 1988 als het bedrijf Linksys en werd in 2003 door Cisco overgenomen. Tegenwoordig staat het merk Linksys by Cisco op deze producten.

Met de overname, krijgt Belkin ook de eigendomsrechten op de naam Linksys in handen, en zal Belkin wellicht een tijd gebruik kunnen maken van het Cisco merk om zo de overgang gemakkelijker te kunnen maken. Belkin neemt ook alle garanties en servicecentra over waardoor Linksys klanten in de praktijk weinig van de overname zullen merken.

Belkin maakt zelf ook al jaren netwerkproducten en zal na de overname 30% van de thuisnetwerkmarkt in handen hebben. Cisco en Belkin hebben ook de intentie om op andere manieren samen te werken. Één daarvan is mogelijk de distributie en marketing van producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.