Review: The Dark Knight Rises (Blu-Ray)

December is dé maand van de gezelligheid. Voor dit weekend hebben we niet één, maar twee filmtips voor je. De eerste is The Dark Knight Rises ofwel, de nieuwe Batman…

Met de release van The Dark Knight Rises breidt regisseur Christopher Nolan een indrukwekkend einde aan de trilogie die hij in 2005 met Batman Begins begon. Een trilogie die het hele Batman verhaal een reboot gaf en de films van de superheld indrukwekkender maakte dan ooit tevoren.

Het Verhaal

Acht jaar geleden verdween Batman uit het zicht. Batman veranderde die nacht van een absolute held in één van de meestgezochte criminelen. In het oog van het publiek was hij namelijk schuldig aan de dood van Harvey Dent ofwel Two-Face. Die had als officier van justitie een goede naam, maar ontplooide op de achtergrond de nodige criminele activiteiten. Door de schuld van de dood van Harvey bij Batman neer te leggen, hoopten Bruce Wayne en commissaris Gordon de hele zaak op de achtergrond te laten verdwijnen.

Het gevolg van de door van Harvey Dent was de Dent-wet. Een wet die misdadigers erg snel achter de tralies wist te zetten. Een wet die justitie in Gotham City daarmee ook veel macht geeft. Een wet die Batman enigszins overbodig wist te maken. Hierdoor is Bruce Wayne het leven van een rijke kluizenaar gaan leven totdat…

We ontmoeten Bruce weer op het moment dat hij oog-in-oog komt te staan met een inbreekster. Deze dame is het buid van Bruce binnengedrongen en in eerste instantie is het compleet onduidelijk waarom ze er enkel met een ketting vandoor gaat. Bruce, die lichamelijk niet in staat is om in te grijpen, wordt hierdoor wakker geschud. Hij verschijnt weer openbaar.

Niet veel later maken we kennis met superschurk Bane. Op dat moment lijkt alles mis te gaan en wordt Gotham City geconfronteerd met misschien wel de grootste misdadiger die Gotham ooit heeft gezien. Sterker nog, zijn slinkse activiteiten weten Bruce Wayne voor langere tijd uit te schakelen…

In The Dark Knight Rises probeert Christopher Nolan de impact van The Dark Knight te overtreffen. Hoewel de film weer vol spektakel zit, is dit voor mijn gevoel niet helemaal gelukt. Misschien juist doordat we met The Dark Knight ontzettend zijn verwend. Toch is The Dark Knight Rises een adembenemend einde aan de trilogie en ben ik heel nieuwsgierig in welke vorm Batman ooit terug zal keren op het witte doek. Daar zal Warner Bros. een flinke uitdaging aan hebben.

Extra’s

Wij ontvingen van Warner Bros de 2-disc steelcase Blu-Ray uitvoering van The Dark Knight Rises. Deze kit bevat naast twee schijfjes vol content ook nog een Digital Copy versie waarmee de film ook op je tablet of smartphone bekeken kan worden.

Op disc 1 treffen we natuurlijk de film aan. Daarnaast is er de optie om de film met een second screen te kijken. Je moet dan de The Dark Knight Rises FX app van de appstore downloaden. Deze sync je met je film waarna je de film kunt kijken met extra informatie via de app.

De echte extra’s staan op disc 2. In totaal bevat deze schijf meer dan 3 uur aan beeldmateriaal. Het meest in het oog springende materiaal is de één uur durende documentaire The Batmobile. Voor het eerst worden alle wagens van Batman naast elkaar gezet en uitvoerig besproken.

In Ending the Knight krijg je een blik achter de schermen en ook alle trailers zijn op de schijf gezet. Tenslotte is her nog het Print Campaign Art Gallery-deel. Hierin is al het drukwerk dat voor de film is gemaakt te vinden.

Het enige dat jammer is aan deze uitvoering van de film, is dat Warner Bros. geen markeringen op de discs heeft aangebracht. Het is dus even kijken of je disc 1 of twee in de speler stopt.

Conclusie

The Dark Knight Rises weet mij niet te overdonderen zoals The Dark Knight ooit deed. Toch is de film wederom een enorm spektakel geworden. Hoewel de film zelf iedere fan van actiefilms aan zal spreken, is de twee-disc versie een must-have voor iedere batman film. De docu over de Batmobile is namelijk ontzettend leuk om te zien.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • De thrillride gaat verder
  • Wederom fantastische FX
  • Het verhaal zit enorm goed in elkaar

THE BAD

  • Niet zo overdonderend als The Dark Knight

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.