Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Tank! Tank! Tank! (Wii U)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Enorm vermakelijk in multiplayer
  • Erg gemakkelijk om te spelen

THE BAD

  • Single player gaat snel vervelen
  • Onvoldoende content en variatie in single player

Tijdens de releaseparty van de Wii U mocht ik de game Tank! Tank! Tank! al even spelen. Een fascinerende game met een hoog arcadegevoel. Hoewel ik het vermoeden had dat Tank! Tank! Tank! een download zou zijn, bleek het uiteindelijk om een volledige release te gaan. Is Tank! Tank! Tank! dan nog steeds leuk?

In Tank! Tank! Tank! draait het om de band tussen jou en jouw tank. Veel hoef je niet te kunnen. Het gaat erom dat je in beweging blijft en dat je op de ander schiet. Een perfecte game voor de GamePad van de Wii U en trouw aan het arcade gevoel dat gewoon bij Namco hoort.

Deze gameplay is ook voor iedere speler snel onder de knie te krijgen. Het gevolg is dat iedereen die bij je over de vloer komt, de controller op kan pekken om een potje met je mee te spelen. Er zit zelfs een vorm van aim assist in. Het maakt niet uit of je tegenstander op dezelfde hoogte, of op een ander niveau zit. De aim assist lost het voor je op, zolang je maar in de juiste richting schiet.

De powerups en vrolijke omgevingen in Tank! Tank! Tank! maken het spel ook een bijzonder leuke ervaring. Vooral wanneer je jouw tegenstanders ineens met een waterkanon uit zal moeten schakelen.

Toch is dit alles ook een beetje waar het fout gaat voor Tank! Tank! Tank! De game is zo simpel, dat je geen progressie voelt in je spel. De game wordt al snel een monotone oefening. Ideaal voor in een arcade machine waar je tien minuten speelt, maar hele uren achtereen ga je echt niet trekken.

Met andere woorden, Tank! Tank! Tank! is een echte multiplayer game en op dat gebied weet de game ook echt op te vallen. De kracht zit hem in online. In multiplayer is de game echt enorm leuk om te spelen. Dit is dan ook de enige modus die ik uiteindelijk ben blijven spelen.

Conclusie

Tank! Tank! Tank! doet het perfect in de multiplayer, maar solo gaat de titel makkelijk vervelen. Tank! Tank! Tank! is duidelijk niet ontwikkeld om een volledige game te zijn. Kopen dus met korting en anders nog even wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.