Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandberg USB 3.0 PC Card Express

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • '2' USB 3.0 poorten
  • Mogelijkheid om extra stroom af te tappen
  • Snelle installatie

THE BAD

  • Steekt uit (maar daar valt weinig aan te doen)

Nieuwe laptops hebben het, oude laptops willen het. USB 3.0. Onlangs bespraken we al de oplossing van Targus. Een nette PC Express Card voor in je laptop die weliswaar niet uitsteekt, maar ook slechts één USB 3.0 poort toevoegt. Sandberg doet het anders.

De Denen hebben namelijk een PC Express card ontwikkeld met twee USB 3.0 aansluitingen. Handig, wanneer je meerdere harddrives op je laptop aan wenst te sluiten. Met USB 3.0 kun je ze immers op maximale snelheid gebruiken.

Unboxing

De USB 3.0 PC Card Express van Sandberg zit in een blister verpakking. Samen met de USB 3.0 PC Card Express vinden we ook nog een beknopte handleiding en een stroomkabel om stroom van een reguliere USB poort af te tappen.

Design

Hoewel het superhandig is dat deze kaart twee USB 3.0 aansluitingen bevat, heeft hij ook een klein nadeel. Hij steekt uit je laptop. Je kunt hem dus niet permanent laten zitten. Een ander design zou ook geen oplossing kunnen bieden, dus dat moet je gewoon accepteren wanneer je twee extra USB 3.0 poorten wil.

Installatie

Installatie gaat in mijn gevoel zeer vlot. Wanneer ik de kaart in de laptop steek, worden de juiste drivers meteen geïnstalleerd. Geen gerotzooi, het werkt gewoon in één keer. Zo hoort het.

Gebruik

In mijn redelijk oude laptop, had ik voldoende stroomtoevoer voor de USB 3.0 kaart van Targus. Dat valt ook wel te verwachten wanneer je slechts één USB 3.0 apparaat aan kunt sluiten. Sluit ik twee apparaten op deze van Sandberg aan, ontkom ik er toch niet aan om extra stoom af te tappen uit één van mijn USB 2.0 poorten. Of dit bij jou ook nodig is, hangt helemaal van jouw laptop af. Dat is op voorhand lastig te voorspellen.

Conclusie

Wil je twee USB 3.0 poorten in je oude laptop. Dan is deze uitbreiding van Sandberg wellicht de ideale oplossing. Vooral ook omdat het mogelijk is stroom af te tappen van je USB 2.0 poorten in het geval dat jou laptop te weinig aan de kaart kan leveren. Slim.

Beschikbaarheid

De USB 3.0 PC Card Express is onder anderen via de site van Sandberg te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.