Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Nintendo Land (Wii U)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Nintendo Land biedt iedere gamer een leuke serie games
  • De gameplay is zonder uitzondering goed uitgewerkt
  • Elke game heeft echt een eigen uitstraling

THE BAD

  • Niet alle games single-player speelbaar

Wanneer je het Wii U Premium Pack koopt, krijg je de keuze uit twee games. Of je koopt het standaardpakket met Nintendo Land, of je loopt met de Zombi-U game de deur uit. Vandaag checken wij die eerste.

Wat Wii Sports voor de Wii deed, moet Nintendo Land voor de Wii U doen. In één keer alle mogelijkheden van het platform demonstreren. Wederom met een serie minigames.

Nintendo Land bestaat uit 12 minigames in de vorm van attracties. Deze zijn allemaal vanaf een centraal plein toegankelijk. Elke attractie heeft zijn eigen uitstraling. De inspiratie hiervoor komt van een uitgebreide serie wereldberoemde Nintendo games. Denk daarbij aan Zelda, Donkey Kong en natuurlijk Super Mario.

Het leuke is dat je deze games zoveel mogelijk met je Mii gaat spelen. Deze zal zich, afhankelijk van de attractie, ook thematisch aan gaan kleden. Denk bijvoorbeeld aan het hoedje van Link in de Zelda attractie.

Nintendo blijkt erg veel aandacht aan de verschillende spellen besteedt te hebben. Op een enkele uitzondering na, zijn ze allemaal leuk. De spellen die minder geslaagd zijn, zijn dat omdat ze mijn voorkeur gewoon niet kunnen verdragen. Daar denken mijn buurkinderen gelukkig dan weer anders over. Met ander woorden, een gebalanceerde selectie.

Naast dat de gameplay van de spellen dik in orde is, is de vormgeving bijzonder te noemen. Elke attractie is echt uniek en past echt in de beleving van het thema. Het mag duidelijk zijn, Nintendo heeft flink in deze titel geïnvesteerd.

Niet alle games zijn volledig single-player te spelen. Een aantal MOET multiplayer. Dat is niet erg, want Nintendo Land is ook zeer leuk als party game. Je moet echter wel WiiMotes in huis hebben om met meerdere spelers aan de slag te gaan, en die zitten dan weer net niet in het Premium Pack van de Wii U. Even naar de winkel dus ;-).

Conclusie

Het stikt van de verzamelingen mini-games, maar toch heeft Nintendo laten zien dat je boven de massa uit kunst stijgen. Gewoon door meer tijd in de ontwikkeling van het totale pakket te steken. Nintendo Land is gratis bij het Premium Pack (m.u.v. de Zombi U versie) en eigenlijk verplichte kost voor iedereen die een andere Wii U koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.