Picture of Roger Bruggemann
Roger Bruggemann

Review: Lifeproof Case voor de iPhone 4/4S

Roger Bruggemann beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Robuust
  • Stoer en functioneel
  • Waterdicht, schokbestendig

THE BAD

  • Geen goede aansluiting op docks

Ik ben een fanatieke wielrenner en hou van skiën. Daarom was ik op zoek naar een hoes ter bescherming van mijn iPhone 4 tijdens het sporten. Met de Lifeproof case heb ik deze absoluut gevonden.

Unboxing

In de doos zit de lifeproof case, een telefoonadapter en een poetsdoek.

Design

Lifeproof levert een case voor extreme bescherming van de iPhone 4/4s. Het uiterlijk van de lifeproof case is stoer. Het zou zo passen in het arsenaal van een beroepssoldaat.De lifeproof case voegt slechts 1,5 mm toe aan de dikte van je iPhone. Alle knoppen zijn keurig afgedekt door een seal. Aan de onderzijde zit een schuifklep (met rubber seal) voor toegang tot de 30-pin oplaadpoort. De camera zit achter een glazen lens en kun je dus gewoon gebruiken. Additionele accessoires zijn beschikbaar (tegen meerprijzen) zoals een Bike and Bar Mount voor montage op de fiets , een riem clip of een sportband.

Specs

De case is waterdicht (tot 2 meter, IP 68 standaard), stofdicht, schokbestendig (Military Standard MIL-STD-810F-516.5, valtest tot ten minste 1.2 meter) en sneeuw / ijs bestendig. Ik heb het niet aangedurfd om mijn iPhone met case in het water te leggen. Je kunt de case overigens wel in elkaar zetten zonder iPhone en testen. Je zult zien dat er geen water in komt. De case weegt slechts 28 gram.

Gebruiksgemak

Installatie van de case is gemakkelijk. Dat geldt ook voor het losmaken. Over de afgelopen tijd heb ik enkele malen van case gewisseld, zonder verlies van kwaliteit. De koptelefoon jack is afgesloten met een dop. Om je koptelefoon te gebruiken moet je eerst de adapter kabel inschroeven. Deze is bijgeleverd. Een minpuntje is dat de aansluiting op docks en andere accessoires niet meer lukt. Dit noodzaakt tot uitpakken. De bediening van de iPhone is goed ondanks dat er een krasbestendig scherm over de iPhone ligt. Je moet wel iets nadrukkelijker je vinger positioneren. Maar dit is haast niet noemenswaardig. Ook verlies je iets aan beeldkwaliteit door het extra folie.

Conclusie

De Lifeproof case is een stoere case die niet compromitteert aan functionaliteit. Het is een must voor de actieve sporter die zijn iPhone mee wil nemen. Of je nou gaat fietsen of skiën, naar het strand of gaat zwemmen je telefoon is altijd beschermd. Een absolute aanrader. Inmiddels is ook de iPhone 5 hoes beschikbaar voor de mensen die recent de overstap hebben gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.