Review: Het Paddenstoelenboek

Met de kerst slaan we in Nederland natuurlijk weer massaal aan het koken. De Champignonsoep is dan één van de absolute klassiekers die hier op het menu staat… nouja, stond. Dit jaar doe ik eens iets anders met dank aan Het Paddenstoelenboek.

Het Boek

Uitgever Becht heeft er voor gekozen om Het Paddenstoelenboek als hardcover te drukken. Slim, want hij is goed open te leggen. De pagina’s zijn daarnaast van dik papier wat lekker bladert. Alle gerechten zijn voorzien van goede fotografie zodat je ongeveer weet wat je aan het einde van het recept over moet houden ;-).

Meer dan Koken

Hoewel Het Paddenstoelenboek tussen de kookboeken te vinden is, is het veel meer. Het boek geeft namelijk uitgebreid informatie over paddenstoelen. Denk daarbij niet alleen aan de soorten, maar ook aan hoe je ze zelf kunt kweken en handige tips om ze in het bos te vinden. Gewoon hier in Nederland. Auteur Edwin Florès heeft er een echt naslagwerk voor de paddenstoelenliefhebber van gemaakt.

Recepten

Zoals de naam al doet verwachten, draait het in Het Paddenstoelenboek vooral om recepten met paddenstoelen. De ene keer een pasta, de andere keer lekker vegetarisch. De ruim twintig recepten worden uitgebreid toegelicht en zijn allen voorzien van goede fotografie.

Een ander voordeel aan dit boek, is dat de recepten zeer goed maakbaar zijn. Het gros van de ingrediënten is bij de gemiddelde supermarkt verkrijgbaar. Alleen de verkrijgbaarheid van de paddenstoelen zelf laat soms te wensen over.

Mijn persoonlijke favoriet uit dit boek is trouwens de Spaghetti met een mix van wilde paddenstoelen. Alle ingrediënten van dit recept zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Conclusie

Net als je denkt alles over paddenstoelen te weten, komt dit boek om de hoek kijken. Edwin Florès weet op een heldere manier, een enorme berg informatie mee te geven en sluit af met een serie heerlijke recepten.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie hardcover
  • Goede binding (ligt mooi open)
  • Duidelijke uitleg
  • Ontzettend veel informatie over paddenstoelen

THE BAD

  • De hoeveelheid recepten is niet heel groot in vergelijking tot de andere informatie die het boek te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events