Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Gear4 AirZone Series 1 met 4.5 sterren.

The Good
  • Enorm goed geluid voor deze prijs
  • Ruimte genoeg voor een Lightning adapter
  • Goed WiFi bereik
  • Mooi, strak design
  • FM-Radio aanwezig
  • AUX aanwezig
The Bad
  • Geen ondersteuning voor WPS
  • Afstandsbediening is met weinig licht slecht af te lezen


Met de AirZone Series 1 heeft Gear4 haar eerste echt-indrukwekkende speakerdock met Airplay ondersteuning in de schappen gelegd. Een speakerdock met voldoende ruimte voor een goed stel speakers. Vandaag checken we deze beauty.

Unboxing

N aast de handleiding, vinden we in de doos een netstroomadapter met EU/UK pluggen en natuurlijk een afstandsbediening. Een afstandsbediening die we nog kennen van de Angry Birds speaker die we onlangs reviewden. Deze heeft alleen een andere print. Zwart met grijs.

Installatie

Het opzetten van de AirZone Series 1 gaat relatief vlot. Je prikt de stekker in het stopcontact en wacht tot het menu zichtbaar wordt. Hierna voer je de WiFi gegevens van jouw netwerk in. Hier zit het enige echte minpunt van deze speaker. Je hebt geen toetsenbord om je wachtwoord in te voeren en een WPS-knop ontbreekt ook. Je moet het dus teken voor teken met de volumeknop regelen. Hier zit echt even een verbeterpuntje.

Afstandsbediening

De afstandsbediening van de AirZone Series 1 heeft knoppen voor vrijwel alle functies op het apparaat. Hoewel hij lekker compact is, heeft Gear4 er helaas voor gekozen om hem niet alleen in zwart/donkergrijs te bedrukken, maar om ook nog eens een glanzende toplaag mee te geven. Hierdoor is hij met weinig licht slecht afleesbaar.

Bediening

Gelukkig bevat de speaker zelf ook de nodige bedieningselementen. Bovenop de speaker zit een hele mooie, grote volumeknop. Een knop die ook nog eens kwalitatief hoogwaardig aanvoelt wanneer je eraan draait.

Voor de knop zitten de nodige knoppen om je muziek te bedienen. Van tracks skippen tot muziekbron wisselen, alles kan.

Display

Aan de voorkant, in de zwarte rand, zit het display weg gewerkt. Het wit-zwarte display (witte letters op een zwarte achtergrond) ziet er overdag zeer statig uit. In het donker is deze iets minder mooi, dat komt door het restlicht.

Dock

Qua dock heeft Gear4 nog voor de oude 30-pins uitvoering gekozen. Voor mij is dat ideaal omdat mijn oude iPod Touch en iPad er beiden op kunnen. Voor iedereen die al in nieuwere iOS apparatuur heeft geïnvesteerd, zal het noodzakelijk zijn een Lightningadapter te plaatsen. Met adapter, geeft de AirZone Series 1 nog voldoende steun.

AirPlay

Bij de AirZone Series 1 draait het natuurlijk allemaal om de ondersteuning voor Apple’s AirPlay. Wanneer je de speaker in je WiFi netwerk hebt opgenomen, zie je deze dan ook op al je iOS apparaten verschijnen en kun je hem als speaker selecteren. Daarnaast verschijnt hij ook in iTunes op je PC en Mac. Via AirPlay kun je natuurlijk ook het volume aanpassen.

AUX

De AirZone Series 1 beschikt ook over een AUX aansluiting. Via een 3.5mm jack is het mogelijk om iedere geluidsbron op de AirPlay aan te sluiten. In mijn geval heb ik bijvoorbeeld mijn slaapkamer TV aangesloten. Een ouderwets model met een mono speaker aan de voorkant. Na het aansluiten klinkt de gemiddelde clipzender een heel stuk beter en worden films en series toch meer een beleving dan voorheen.

FM

Helaas ontbreekt Bluetooth, dat zou de speaker echt multifunctioneel hebben gemaakt omdat dan echt iedereen er gebruik van kan maken. Toch is er nog een andere draadloze standaard aanwezig en wel good old FM. Ouderwets radio luisteren blijkt ook prima te gaan. Speciaal hiervoor is de speaker aan de achterkant voorzien van een draadantenne. Helaas is deze draadantenne alleen niet los te koppelen voor iedereen die deze niet gaat gebruiken.

Geluid

Het geluid van de AirZone Series 1 is ver boven mijn verwachting. Ik was al onder de indruk van de Angry Birds speakers. Die lieten al zien dat Gear4 een goed geluid toch wel heel serieus neemt. Met de AirZone Series 1 is dat niet anders. Oké, hij haalt het niet bij een Zeppelin van Bose, maar echt ver zit hij er niet vandaan. Dit terwijl het prijspunt wel een stuk lager ligt.

Conclusie

Ondanks dat de AirZone Series 1 nog over een 30-pins dock connector beschikt, laat hij ruimte voor een adapter. Daarnaast is het één van die speakers die het niet uitmaakt of je nu een iPod, een iPhone of een iPad plaatst. Het enige nadeel is de moeite die je moet doen om het wachtwoord van je WiFi in te stellen. Verder lijkt Gear4 echt overal over te hebben nagedacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.