Review: Dymo M2 Postweegschaal

Het is weer december, de maand dat de postbodes en pakketbezorgers overuren draaien. We bestellen immers steeds meer cadeaus online en velen daarvan worden al snel weer via de marktplaatsen van het internet doorverkocht. Daarnaast moeten al die kerstkaarten natuurlijk ook nog de deur uit. Dan is het fijn wanneer je thuis alvast kunt frankeren en goed frankeren… begint bij een geschikte weegschaal.

Waarom de Dymo M2 Digitale Postweegschaal

Dit is dan ook de reden dat we dit jaar de M2 digitale postweegschaal van Dymo eens goed onder de loep nemen. Een weegschaal die brieven en pakketten tot 2KG kan afwegen. De reden dat we specifiek voor deze weegschaal kiezen, is omdat deze goed aansluit bij de postsystemen die we in Nederland gebruiken.
PostNL heeft de brievenbuspost namelijk ingedeeld op een gewicht van 0 tot 2.000 gram (ofwel 2KG). Alles daarboven valt al meteen in de pakketklasse van 0~10KG. De kans dat je pakketen wilt versturen in de 10~30KG klasse is natuurlijk een stuk kleiner.
Kijk ik naar de grote concurrent, dan is dat DHLForYou. Die dienst bezorgd tot 10KG waardoor je in de meeste gevallen niet eens hoeft te wegen. Wil je toch pakketten tot 10KG kunnen wegen? Dan heeft Dymo de M10 in het assortiment.

Unboxing

In de doos van de M2 Digitale Postweegschaal treffen we de weegschaal zelf en een stevige handleiding aan. Batterijen zitten niet in de doos, dus die moet je even los aanschaffen. De Dymo M2 weegschaal heeft 3 AAA batterijen nodig.

Uiterlijk

De weegschaal is zeer compact gebouwd, maar beschikt wel over een duidelijk display en stevige tiptoetsen aan de voorzijde van het apparaat. Van links, naar rechts vinden we de power-knop, de 0.0 knop waarmee je de weegschaal kunt kalibreren, een knop om tussen KG en LB te wisselen en een HOLD-knop.

Het weegplatform meet ongeveer 13CM X 15CM. Doordat het verhoogd is, mag je de post natuurlijk gewoon uit laten steken. De handige HOLD knop zorgt ervoor dat je de gewichtsindicatie vast kunt zetten. Je kunt dan het gewicht aflezen wanneer je de envelop of het doosje hebt verwijderd.

Gebruiksgemak

De afgelopen weken hebben we de M2 volop in mogen zetten voor de verzending van onze eigen post en pakketjes. Daarnaast hebben we hem ook gebruikt om het gewicht van bepaalde gadgets te achterhalen.

Het display van de M2 is erg goed af te lezen en met name bij grote enveloppen bewijst de HOLD knop een zeer gebruiksvriendelijke toevoeging waarmee de M2 zich van vele andere weegschalen weet te onderscheiden.

Conclusie

De M2 is een ideale postweegschaal voor op het bureau. Met een gewichtsmeting tussen de 0 gram en de 2 kilo is de M2 uiterst praktisch voor het Nederlandse postsysteem. Immers moet alles zwaarder dan 2KG altijd als pakket worden verzonden bij PostNL. Goed… ik ga nog even verder met de kerstpost…

Beschikbaarheid

De Dymo M2 Digitale Postweegschaal M2 is nu te koop. Hij is onder anderen te bestellen via de website van Dymo zelf. Daarnaast is hij te vinden bij de kantoorhandel. De adviesverkoopprijs bedraagt €48,39. Alternatief zijn de Dymo M1 (tot 1KG) voor €39,92, de M5 (tot 5KG) voor €66,54 of de M10 (tot 10KG) voor €84,69. De M5 en de M10 bevatten functies die niet in deze review zijn beschreven. Je krijgt twee jaar garantie van Dymo.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Duidelijk display
  • HOLD-knop
  • Voelbare tiptoetsen
  • Weegplatform heeft een mooi formaat

THE BAD

  • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.