Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Avatar Limited 3D Edition (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Een waanzinnige 3D ervaring
  • Een ijzersterk verhaal
  • 2D, 3D en DVD

THE BAD

  • Geen extra's

Kerst komt eraan en dat is een heerlijke periode voor lekkere lange films. Geen wonder dus, dat we deze week een review van de Limited 3D Edition van Avatar voor jullie hebben.

Het Verhaal

Op internet gebruiken we met grote regelmaat avatars om onszelf een andere identiteit aan te meten. In de gelijknamige film van James Camaron is het niet veel anders.

De broer van James Skully zou een avatar krijgen. Een wezen dat opgebouwd is uit genen van mensen en Na’vi. Die laatsten zijn wezens die leven op de planeet Pandora. Zo’n avatar kweken is duur en is qua DNA gekoppeld aan de ontvanger. Op die manier krijgt James Sully de mogelijkheid om de plaats van zijn broer in te nemen. Toch heeft hij een belangrijk probleem. Hij is gehandicapt en kan in het echt niet lopen.

Waarom het zo belangrijk is voor James om met de Avatar te werken? De planeet Pandora is giftig voor mensen, maar bevat een kostbaar mineraal genaamd unobtanium. Dit materiaal levert $200 miljoen per kilo op en is daarmee zeer gewild. Dat de Na’vi hun prachtige planeet beschermen is natuurlijk lastig en met behulp van de Avatars proberen mensen dat probleem op te lossen door in de Na’vi samenleving te infiltreren.

Als je de media een beetje in de gaten hebt gehouden, dan weet je dat Avatar sinds de release in 2009 enorm veel prijzen in de wacht heeft gesleept. Niet alleen vanwege het verhaal en de acteerprestaties, maar ook om hoe ontzettend mooi de wereld van Avatar is. Zeker in de 3D uitvoering merk je dat James Cameron alles in het werk heeft gezet om de beleving zo krachtig mogelijk te maken.

Extra’s

Qua extra’s valt Avatar Limited 3D Edition een beetje tegen. Feitelijk gaat het niet veel verder dan scène selectie, ondertitels en audio. De Blu-Ray disk bevat namelijk zowel de 3D als de 3D versie en daarmee zit hij vrijwel vol.

Wat wel een leuke bonus is, is de aanwezigheid van een DVD in de doos. Handig om de kids onderweg naar TV te laten kijken. De meeste auto entertainmentsystemen kunnen immers alleen met DVD’s overweg.

Conclusie

Zeker in 3D, is Avatar een waanzinnige beleving. Een film die je gezien moet hebben. De Limited 3D Edition is daarmee een ideale instap voor iedereen die wel van goede films houdt, maar niet warmloopt voor vele uren met extra’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.