Gaat NFC de autosleutel vervangen?

NFC is handig. Niet alleen met smart tags waarmee je jouw smartphone snel in een bepalde modus kunt plaatsen, maar ook om bijvoorbeeld snel een bleutooth verbinding op te zetten met je draadloze speaker. Hyundai denkt nu verder. Hyundai denkt (uiteraard) aan auto’s.

Hyundai verwacht dat NFC weleens de nieuwe autosleutel zou kunnen worden voor iedereen die geen iPhone op zak heeft. Daarom heeft Hyundai haar Connectivity Concept ontwikkeld. Een auto die via NFC kan worden geopend en gestart.

Via de boordcomputer zijn smartphones aan de auto toe te kennen, en de auto maakt op basis van deze smartphones ook gebruikersprofielen aan. Wanneer jij instapt, krijg je jouw favoriete radiostation te horen en worden de spiegels voor je ingesteld.

Als alles goed gaat, verwacht Hyundai in 2015 de eerste auto’s met NFC van de band te laten rollen. Misschien is Apple tegen die tijd ook om ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.