Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg Magnetic Charging Station 4in1 met 4 sterren.

The Good
  • 0.3 ampère beschikbaar voor de apparaten
  • Mooi ontwerp
  • Handige magneetsluiting
The Bad
  • Meer variatie aan kabels wad fijn geweest
  • Micro-USb kabels hebben de aansluiting aan de zijkant zitten


Hier op de redactie hebben we er heel veel last van, maar met de toename van mobiele apparaten per huishouden zijn we vast niet alleen. Een overdaad aan laders voor teveel apparaten. De nieuwe Magnetic Charging Station 4in1 van SandBerg levert een mooie, compacte oplossing voor dit probleem.

De nieuwe multilader van Sandberg is namelijk in staat om vier apparaten tegelijk van stroom te voorzien. Of het nou om tablets, smartphones of mediaplayers gaat, zolang ze micro-USB of een 30-Pins dock connector hebben, kunnen ze worden geladen.

Unboxing

In de verpakking van de Magnetic Charging Station 4in1 vinden we de lader, een netstroomadapter van maarliefst 0.3 ampère en een viertal laadkabeltjes met magnetische aansluitingen. De kabeltjes zijn verdeelt over iOS en andere apparaten. Je krijgt dus twee kabeltjes met Dock connectors en twee micro-USB kabels.

Design

Sandberg heeft voor kabels met een magneetaansluiting gekozen. Het voordeel hiervan is dat je ze naar wens op het laadstation kunt plakken. Heb je geen iOS devices in huis? Laat je die kabels lekker achterwegen. Ja, het is mogelijk om twee micro-USB kabeltjes bij te kopen.

De binnenring is voorzien van blauwe LED’s. Deze branden wanneer een kabel op de bijbehorende magneetsluiting aangesloten is. Zo kun je ook controleren of de magneten recht op elkaar zitten om te voorkomen dat je met een lege smartphone wakker wordt.

Hoewel Sandberg ervoor heeft gekozen om de 30-pins dock connector pluggen van een kabel aan de onderkant te voorzien, zitten de kabeltjes bij de Micro-USB connectors aan de linkerkant. Wanneer je deze uit je smartphone of tablet wilt trekken, duw je al snel op de aansluiting van deze kabeltjes en dat is niet helemaal prettig. Van mij had Sandberg hier ook voor een kabel aan de onderkant van de connector mogen kiezen.

Conclusie

Voor iedereen met teveel laders op het nachtkastje, is de Magnetic Charging Station 4in1 van Sandberg een ideale oplossing. De stroomtoevoer is met 0.3 ampère voldoende om meerdere apparaten tegelijk te laden en het scheelt je gewoon een hoop stopcontacten. Zijn er minpunten? De afwezigheid van een lightning connector misschien? Die was er bij de release nog niet. Wellicht komen ze daar nog mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.