Review: Roccat Hiro Muismat

Het komt niet vaak voor, dat een muismat zo bijzonder is dat we er een review aan wijden. Toch is de Hiro muismat van Roccat bijzonder genoeg om deze eens goed onder de loep te nemen. Al is het maar om te bepalen of deze muismat het prijskaartje van €49,99 waard is…

Unboxing

Met de unboxing zijn we snel klaar. De verpakking van de Hiro bevat echt alleen de muismat zelf.

 

Design

De muismat is blauw van onder, zwart van boven. Hij is 2.5mm dik en meet 35x25CM. Daarmee is de Hiro qua verhouding gelijk aan het gemiddelde breedbeeldscherm. De hele muismat is gemaakt van siliconen.

Fabricage

De prijs van de muismat wordt grotendeels bepaald door de methode waarop de muismat wordt gefabriceerd. Hoewel de mat van siliconen is gemaakt, is de textuur van de bovenkant van de mat wezenlijk anders dan dat van de onderkant.

De onderkant is niet alleen een andere kleur, maar ook qua structuur zo gemaakt dat deze zoveel mogelijk grip op de tafel heeft. Zo voorkomt Roccat dat de muismat tijdens intense gamingsessies over jouw bureau gaat zwerven.

De bovenkant is van gevulkaniseerd siliconen. Dit is een vrij kostbaar proces omdat één machine maarliefst 10 minuten bezig is met het maken van één matje. Het resultaat is een flexibel, maar toch zeer gladde siliconenlaag. Daarnaast bevat deze een 3D textuur dat zeer goed door muizen van verschillende fabrikanten kan worden gevolgd.

De keuze voor dit proces heeft twee positieve bijkomstigheden. Doordat de toplaag niet (zoals bij vele andere matjes) een laagje stof is, komt deze tijdens zweterige sessies ook niet los. De mat is ook waterafstotend. Gooi je een glas cola om, dan spoel je de mat af en speel je weer verder. De kans dat je de Hiro verslijt is dus relatief klein.

Praktijk

Ik ben nu al enkele maanden met de Hiro in de weer en inderdaad, ik zie geen rafels of andere vormen van slijtage. Zelfs geen vale vlekken op de plaats waar de muis het meeste komt. Ongeacht het type muis dat ik op de mat heb gezet, merk ik gewoon geen skips. Daarnaast kunnen muizen er uiterst nauwkeurig op werken. Dat maakt de mat niet alleen zeer geschikt voor gamers, maar ook voor beeldbewerkers die op de pixel nauwkeurig willen werken.

Conclusie

De Hiro van Roccat is één van de duurdere muismatten. Dit vertaalt zich gelukkig in een muismat die weinig tot geen last heeft van slijtage. Daarnaast is het geen probleem om zeer nauwkeurig te werken. Het was dan ook niet mogelijk om nadelen aan deze muismat te identificeren.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Slijtvast
  • In verhouding gelijk aan breedbeeldmonitoren
  • Goede grip op de tafel
  • Toch lekker glad voor de muis

THE BAD

  • Geen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events