Review: Razer Taipan Gamingmuis

Razer staat natuurlijk al jaren bekend als producent van de betere gamingmuizen. De Razer Taipan is één van de basismuizen die Razer in het assortiment heeft. Een basismuis die heel wat in haar macht blijkt te hebben.

Unboxing

In de doos van de Razer Taipan vinden we een kleine notitie waarin ‘RazerGuy’ ons persoonlijk feliciteert met onze aankoop. In hetzelfde pakket met papierwerk vinden we een quick-start, een masterguide en een korte handleiding van de Synapse 2.0 software die je nodig hebt om de Taipan in gebruik te nemen. Nee, het is geen plug ’n play ;-). Naast het papierwerk vinden we natuurlijk de Taipan zelf in de doos.

Design

Qua uiterlijk lijkt de Taipan in de basis erg op een reguliere PC muis, maar dan met een iets agressiever uiterlijk. Het gaming hart van de muis wordt pas zichtbaar wanneer de groene LED’s hun werk doen. Het Razer logo ‘ademt’ in de palm van mijn hand en het scrolwiel is voorzien van strakke, groene lijnen.

Het enige waar ik minder blij mee ben zijn de knoppen aan de zijkant. Die zitten net iets te laag waardoor ik ze te vaak per ongeluk indruk.

Installatie

Installatie van de Razer Taipan verloopt, na installatie van de Synapse 2.0 software, pijnloos. De muis wordt herkend en geïnstalleerd. Om de muis ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken, moeten we Windows 7 opnieuw opstarten. Nee, we krijgen geen keus. Hij doet het gewoon niet zonder een reboot.

Meteen na de reboot begint de verlichting in de muis op te lichten en wanneer Windows 7 is herstart, komt Synapse 2.0 op het idee om softwareupdates voor de muis te installeren. Top! Maar ik moet weer opnieuw opstarten om ze van kracht te laten worden. Tijdens het rebooten denk ik terug aan de tijd van Windows 95…

Wederom opnieuw opgestart, doet de Taipan het nog steeds prima en branden ook de LED’s. Tijd om de muis echt in te stellen, want ik wil gamen!

Afstellen

Met de Synapse software wordt al snel duidelijk hoe precies de sensor werkt. Zet ik hem op maximale DPI, dan hoef ik mijn muis nauwelijks te bewegen om de aanwijzer van de ene kant van het scherm, naar de andere te verplaatsen. Je snapt, sniperen is dan echt wel een uitdaging ;-). Ik heb de sensor dus op ongeveer 50% staan en dat werkt prima voor mij.

Gamen

Ik heb de muis voor heel wat intense gevechten gebruikt en ben zeer tevreden met de prestaties. De Razer Taipan slaat in mijn handen nooit over en ook over de precisie ben ik voor een muis met dit prijspunt zeer tevreden. Minder happy blijf ik met de knoppen die boven mijn duim zitten… uitschakelen is de enige optie die voor mij werkt.

Conclusie

De Razer Taipan is de ideale hybride voor iedereen die wel wilt gamen, maar geen over-the-top gamingmuis in huis wenst te halen. Naast gaming, blijkt de muis ook enorm handig in photoshop. Ik ervaar namelijk geen trillingen wanneer ik op de pixel nauwkeurig wil werken. Dat is wel anders bij de gemiddelde kantoormuis.

Beschikbaarheid

De Razr Taipan ligt nu in de winkel voor €79,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Links- en rechtshandig te gebruiken
  • Zeer goede sensor
  • Stoer, maar niet overdreven design

THE BAD

  • De knoppen aan de zijkant zitten net iets te laag voor de brede duim
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram