Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Pixar Short Films Collection 2 (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hele leuke verzameling filmpjes

THE BAD

  • Menu's zijn niet altijd even handig

Vandaag niet één, maar twee Blu-Ray reviews op GadgetGear. Disney heeft deze week namelijk twee nieuwe films van Pixar in de schappen gelegd. Vanmiddag lees je alles over de nieuwe film Brave, maar nu zoomen we eerst eens in op de nieuwste Pixar Short Films Collection. Pixar heeft namelijk een tweede schijf vol leuke shorts gereleased.

Iedereen die een Pixar film op DVD of op Blu-Ray koopt, die weet het. Iedere release bevat een leuk klein filmpje uit de animatiestudio. Een traditie die ze bij Pixar al jaren trots voortzetten. Vorig jaar verscheen de eerste compilatie van deze filmpjes en ook deze editie zit weer bomvol.

De Blu-Ray disc bevat maarliefst 12 shorts van Pixar. Hoewel een groot deel van de shorts nieuwe karakters introduceren, spelen in een klein aantal shorts ‘oude bekenden’. Zo speelt Takel uit Cars de hoofdrol in Tijdreiziger Takel, terwijl we de helden uit Toy Story terugzien in Hawaiian Vacation.

Het mooie van deze collecties is dat ze eigenlijk voor iedereen wel iets leuks bevatten. Daarnaast hebben veel filmpjes een dubbele laag waardoor ze zowel voor kinderen als volwassenen erg leuk zijn. Mijn persoonlijke favorieten zijn Partly Cloudy, Presto en Burn-E (uit Wall-E). De disc bevat ook La Luna, het filmpje dat ook op de Blu-Ray van Brave is verschenen.

Extra’s

Het klinkt misschien vreemd, maar ook deze compilatie van extra’s bevat toch ook weer haar eigen extra’s. Er staan drie studiefilms van de regisseurs van Pixar op. Daarnaast zijn de filmpjes ook met audiocommentaar te zien. Helaas hebben de regisseurs alleen niet voldoende tijd om echt diepgaand commentaar te leveren.

Conclusie

Pixar Short Film Collection 2 brengt weer een hoop grappige filmpjes de huiskamer binnen. De collectie is zeer gevarieerd en hoog van kwaliteit. Heb je vorig jaar deel 1 van de Pixar Short Films Collection gekocht, dan mag je deze al helemaal niet laten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.