Review: Nikko Evo Pro-Line Phoenix Stunt Plane

We hebben dit jaar al heel wat RC helikopters besproken. Een RC vliegtuig is nieuw, ook voor ons. De nieuwe Evo Pro-Line Phoenix Stunt Plane van Nikko is dan ook het eerste vliegtuig dat we mee de lucht in nemen.

Unboxing

De doos van de Evo Pro-Line Phoenix Stunt Plane lijkt een beetje op een bouwpakket. Dat is niet vreemd, want de Phoenix is een stuk groter dan de doos. Daarnaast zijn de vleugels gemaakt om bij een botsing los te komen om zo het vliegtuig te beschermen.

De doos bevat naast het vliegtuig en de afstandsbediening, ook nog de nodige reserve-rotorbladen. Gezien dit de motor van het vliegtuig is, en deze ondanks de strategische locatie midden op de body toch kan beschadigen, is het netjes dat je de rotor een aantal keer kunt vervangen voor je weer naar de winkel moet. Overigens is het beschadigen van de rotorbladen echt een kwestie van geluk of pech. Ze kunnen best wel tegen een stootje.

Uiterlijk

De phoenix is, in tegenstelling tot de auto’s uit de Evo Pro-Line, niet op een bestaand vliegtuig gebaseerd. Wel heeft Nikko er, net als bij de auto’s, voor gekozen om hem zo licht en sterk mogelijk te maken. Het vliegtuig bestaat dan ook grotendeels uit piepschuim, en dan niet van het soort dat makkelijk breekt.

Afstandsbediening

Bediening van de Phoenix is erg gemakkelijk. Met de linker stick geef je gas en met de rechter kun je links en rechts sturen. Wil je omhoog, geef je gas bij. Wil je omlaag, laat je gas los. Wil je een looping maken, ga je vol gas :-).

Accu’s

De Phonix bevat een ingebouwde li-po accu. Deze is op te laden vanuit de afstandsbediening en heeft daar een paar minuten voor nodig. De afstandsbediening zelf werkt weer op zes penlites.

Vlieggenot

Wat belangrijk is om te weten, is dat vliegen met de Phoenix erg veel ruimte vraagt. Denk dus niet dat je op het gemiddelde speelpleintje geen brokken kunt maken. De Phoenix kan immers niet remmen in de lucht.

Sta je, net als ik, op een flink grasveld of een mooi weiland, dan ken je jouw hart ophalen. Vliegen en stunten met de Phoenix is erg leuk. Na een kwartiertje vliegen krijg je al het gevoel dat je het vliegtuig goed onder controle kunt houden waardoor hij pas weer omlaag hoeft als de accu in de Phoneix leeg is.

Conclusie

In een dichtbevolkte stad is het vliegen met de Phoenix vragen om problemen. Woon je in het buitengebied, dan zijn er voldoende locaties te vinden waar je met de Phoenix kunt vliegen. De bediening van het vliegtuig werkt erg simpel terwijl hij redelijk ongevoelig is voor crashes. Botst hij ergens tegenaan, dan is de kans op deuken en krassen ook nihil. Dit alles maakt de Phoenix een erg leuk hebbedingetje.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer crashbestendig
 • Makkelijk onder controle te krijgen
 • Ook door kinderen goed te besturen
 • Voldoende reserveonderdelen

THE BAD

 • Je hebt wel heel veel ruimte nodig

3 reacties

 1. Ik vind het een goed product erg handig dat de vleugels los gaan dat is er voor dat er niks breekt het is ook makkelijk te besturen wel even oefenen
  Nadeel:
  Als je vliegtuig neer stort moet je wel steeds. Vleugels goed doen
  Ik ben 13jaar en denk dat kinderen rond de 9/10 of ouder het ook kunnen
  Pas wel op voor honden
  (Een leuk vliegtuig)

 2. nd enig idee waar ik online reserve onderdelen kan bestellen?
  Het witte stuursysteem waar het ijzeren staafje heen gaat is kapot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events