Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: LittleBigPlanet Karting (PS3/Vita)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • SackBoy is terug!
  • Wederom een uiterst complete level editor
  • Wegligging is zeer goed

THE BAD

  • De creativiteit van de game komt in de standaard levels niet volledig tot haar recht. Voor echt plezier moet je levels van mede-gamers downloaden (of zelf maken).

Sackboy is terug in een nieuw avontuur. Nouja, een spinoff dan. Het gaat om de nieuwe LittleBigPlanet Karting game voor de PS3 en de PS Vita. Een game waar we niet alleen de karakters uit Little Big Planet terug zien, maar ook de creatieve mogelijkheden die we van de serie gewend zijn.

LittleBigPlanet Karting is ontwikkeld door United Front Games die eerder ModNation Racers ontwikkelde. Eveneens een kartinggame, maar niet één van de bovenste plank. Weten die met LittleBigPlanet Karting wel een goede ervaring neer te zetten?

Gameplay

Qua gameplay is LittleBigPlanet Karting wat je misschien al wel vermoedt. Een Mario Kart kloon in een LBP jasje. Oké, kloon is misschien het verkeerde woord, maar je snapt wat ik bedoel. Je bent een beetje aan het racen en hebt het nodige arsenaal tot je beschikking om de tegenstanders het leven zuur te maken.

Denk nu niet dat LittleBigPlanet Karting enkel een rondje om de spreekwoordelijke kerk betekent. LittleBigPlanet Karting bevat namelijk vele spelmodi die deze game nog meer dynamiek geven. Denk aan een soort van Capture The Flag of het aangaan van gevechten in arena’s. Hoewel deze nieuwe modi het spel spannend maken, betreft het maar enkele levels. Het gros blijft gewoon racen. Wil je meer van dit soort actie, zul je dus online moeten. Hier had United Front Games iets meer creativiteit mogen laten zien.

Kijk ik naar de besturing, dan moet ik toegeven dat LittleBigPlanet Karting een stuk plezieriger aanvoelt dan ModNation Racers. Sterker nog, LittleBigPlanet Karting rijdt uiterst plezierig. Doordat je uit zes klasses kunt kiezen is ook de moeilijkheidsgraag erg goed af te stemmen op jouw eigen kwaliteiten.

Veelzijdig

De tracks van LittleBigPlanet Karting zijn verdeeld over zeven thematische werelden en bevatten net als de LittleBigPlanet games volop mogelijkheden om nieuwe stickers, kleding en onderdelen voor je karts te vinden.

Met de spullen die je onderweg tegenkomt, is het mogelijk om zelf tracks te bouwen. Geheel in stijl met LittleBigPlanet is het zelfs mogelijk om de spelregels naar jouw hand te zetten en eigen spelmodi te ontwikkelen.

Hoewel het maken van levels met dezelfde veelzijdigheid kan als in LittleBigPlanet en ook SackBoy nu weer de mooiste outfits aangetrokken kan worden, laat één nieuw element te wensen over. Het is namelijk mogelijk om de karts qua uiterlijk aan te passen. Je hebt echter maar een beperkt aantal frames om uit te kiezen. Dat je dan nog wielen en stuurtjes aan kunt passen is leuk, maar is toch ook een beetje beperkt.

Hoewel veel van de wapens in LittleBigPlanet Karting uit ModNation Racers en Mario Kart lijken te komen, bevat de game ook de nodige gadgets uit de LBP series. Denk bijvoorbeeld aan de grijphaak waarmee SackBoy over grote gaten kan vliegen. Deze gadgets geven de race ook meer dynamiek omdat de mogelijkheden om je tegenstanders in te halen sterk worden vergroot. Sterker nog, het geeft LittleBigPlanet Karting iets dat de gameplay toch uniek weet te maken.

Conclusie

LittleBigPlanet Karting bevat voldoende levels om heel wat uurtjes bezig te zijn, maar de echte creativiteit lijkt toch vanuit de gebruikers te moeten komen. De LBP serie kennende, zal het niet lang duren voor er een overvloed aan levels gedownload kan worden. Qua gameplay zit het wel goed met LittleBigPlanet Karting. De karts liggen lekker op de weg en diverse gadgets zorgen voor nieuwe, creatieve mogelijkheden om de race alsnog te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.