Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: iPawn Pool Billiards (iPad)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Het idee is leuk
  • De vormgeving is goed
  • Aardige 2-player game.

THE BAD

  • iCues scharnieren niet lekker
  • Geluidseffecten zijn behoorlijk random
  • Ballen rollen niet realistisch
  • In single player, geen bal aan...

Ook dit jaar heeft Jumbo twee nieuwe iPawn games voor de iPad uitgebracht. Vorig jaar mochten we al vier iPawn games testen en vandaag lees je alles over Pool Billiards. Het wereldberoemde biljartspel met twee echte cues.

Unboxing

De doos van Pool Billiards bevat twee cues, of iCues zoals Jumbo ze noemt. Daarnaast zit in de deksel de handleiding van deze game verwerkt. Alles bij de hand dus.

iCues

De iCue van Jumbo is een wit-plastic stokje met een plaatje eronder. Via een scharniertje moet het plaatje altijd plat hangen waardoor deze mooi vlak op het scherm rust. In de praktijk scharnieren ze net wat minder lekker wat tijdens het spelen kan irriteren.

Wat Jumbo wel weer heel goed doet, is dat ze er een geleidende stof onder hebben zitten. Dit in tegenstelling tot het harde plastic of zelfs metaal dat andere appcessoriemakers gebruiken. De kans op krassen is dus erg klein.

Het Spel

Het Pool Billiards iPawn spel is gemaakt voor twee spelers. Het is ook mogelijk om in je eentje te oefenen. Een virtuele tegenstander ontbreekt echter waardoor het spel vervalt in een beetje in het rondstoten met de ballen.

Met twee spelers wordt Pool Billiards al een heel stuk dynamischer. Afhankelijk van wat er gebeurt, krijg je steeds een soort van pop-up in beeld die de beurtwissel aangeeft. Hij geeft ook aan hoeveel stoten de speler mag spelen voor de volgende beurtwissel.

Jumbo houdt hierin de regels van het spel keurig aan. Toch komt de beleving totaal niet in de buurt van wat vele andere Pool games op de iPad te bieden hebben. De ballen bewegen alles behalve realistisch en de spanning van een bal die net op de rand blijft liggen, is er al helemaal niet. Komt een bal in de buurt van de pocket, gaat deze er vrijwel altijd in. Dat is jammer, want dit is juist een element dat het spel spannend kan maken en spelers tactische voordelen kan bieden.

Presentatie

Met de presentatie van het spel is het anders gesteld. Jumbo heeft geen super-realistische graphics proberen te maken, maar gewoon een consistente beleving. Dat doen ze heel goed. De game bevat ook geluidseffecten van stotende ballen, maar die lijken helaas random. Ik kan de geluiden vaak niet koppelen met wat ik op het scherm zie.

Conclusie

iPawn Pool Billiards is een aardige beleving voor twee niet al te veeleisende spelers. Speel je alleen, dan mist Pool Billiards alle vormen van uitdaging. Kijk ik naar de uiteindelijke prijs voor het spel (namelijk €9,99 voor het doosje) dan valt het behoorlijk tegen. Dit zet zelfs de ontwikkelaar niet in zijn portfolio…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.