Review: F1 Race Stars

Nintendo heeft al jaren een enorm succes met haar Mario Kart serie. In de tussentijd hebben we natuurlijk nogal wat klonen voorbij zien komen, die het allemaal toch afleggen bij het origineel. Codemasters probeert het nu ook met F1 All Stars. Een funracer met Formule 1 licenties.

Met F1 Race Stars probeert Codemasters de F1 een stuk luchtiger te maken dan de harde werkelijkheid is. Zo heeft Codemasters van alle belangrijke coureurs een levendig karikatuur laten maken. Een slimme stap, want een funracer kan niet zonder grappige karakters. Of de gemiddelde gamer de coureurs nou echt zou herkennen valt natuurlijk te betwijfelen ;-).

De circuits in F1 All Stars moeten een brug slaan tussen de lange stukken in de echte circuits en het wackey bochtenwerk dat we van Mario Kart kennen. Het resultaat is prachtige circuits, maar weinig stunts. Dat laatste maakt de game wat minder speels dan wat ik van een funracer had gehoopt.

De vertaalslag van Formule 1 naar funracer heeft ook een aanslag op de gameplay gedaan. De karts sturen behoorlijk strak en tijdswinst haal je voornamelijk in de ideale bocht. Daarmee lijkt het racen iets teveel op het echte werk… en daar kopen we de karikatuur niet voor.

Conclusie

Codemasters heeft het duidelijk moeilijk gehad in de ontwikkeling van F1 Race Stars. Aan de ene kant een funracer maken en aan de andere kant toch proberen serieus te blijven… dat werkt niet. Het uiterlijk van de game strookt bij de serieuze gameplay die erin zit. Dat diskwalificeert F1 Race Stars voor de gemiddelde gamer, want alleen voor echte F1 fans zal dit een titel zijn om niet over te slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Leuke karikaturen
  • Kleurrijke wereld

THE BAD

  • Speelt teveel als een echte F1 game
  • Tracks zijn niet spannend genoeg
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram