Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Disney Epic Mickey 2: The Power of Two

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Disney zet weer prachtige werelden neer
  • Mickey blijft een held

THE BAD

  • Oswald is tè aanwezig in de game
  • Je krijgt te veel uitleg over wat je moet doen
  • De uitdagingen zijn lang niet altijd uitdagingen

Disney Interactive Studios heeft afgelopen week de release van Epic Mickey 2: The Power of Two gevierd. Een nieuwe game waarin Mickey met een beetje Disney Magic de wereld mag redden. Gaat hij het ook in onze review redden?

In Epic Mickey, komt Mickey wederom in Wasteland terecht. Mysterieuze aardbevingen hebben de wereld grotendeels de vernieling in geholpen. Je snapt dat het aan held Mickey Mouse is om uit te zoeken wat deze aardbevingen veroorzaakt.

De terugkeer is op verzoek van Konijn Oswald. Deze werkt samen met de Mad Doctor. Hoewel deze laatste in het eerste deel niets anders dan ellende bracht, beloofde hij Oswald dat hij voortaan lief zou doen. Je snapt, dit is het moment dat het plot zich gaat ontwikkelen en ik mijn mond moet houden om niets te verraden. Als is het maar omdat het plot flinterdun is.

De Beleving

Epic Mickey is weer een echte Disney game, van begin tot eind. Prachtige graphics worden afgewisseld met de juiste stemmen. De muziek maakt de Disney magie helemaal af. Dit maakt de game schattig en stoer tegelijk.

Hoewel het grafisch dik in orde is, loop ik toch ook tegen andere problemen aan. De belangrijkste? De gigantische hoeveelheden uitleg op het moment dat ik iets moet doen. Dit trekt me regelmatig uit de beleving. Daarnaast geven Guus en Oswald met grote regelmaat ongewild advies.

Ook zijn de missies die je uitvoert dusdanig snel te spelen, dat je vaak de tijd niet krijgt om echt maximaal te genieten. Disney heeft echt prachtige werelden neergezet, maar voor je het weet zit je alweer in de volgende.

De Gameplay

Qua gameplay wijkt Epic Mickey niet al te veel van het eerste deel af. Je krijgt blauwe verf en een lading thinner mee om deze weer te kunnen verwijderen. Je gebruikt de verf veelal om platformen te creëren waar je op kunt springen. Daarnaast zijn er een wat puzzels om op te lossen, maar echt moeilijk wordt het nooit. Daarmee blijft de game wel weer toegankelijk voor het hele gezin.

Conclusie

Epic Mickey is vooral mooi, maar niet heel uitdagend. De Disney magie is duidelijk aanwezig, maar krijgt te weinig ruimte om echt van te genieten. Voor jonge gamers zal Epic Mickey een erg leuke game zijn, maar oudere gamers gaan zich zeer waarschijnlijk toch vervelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.