Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Apptivity Angry Birds (iPad)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • King Pig ziet er leuk uit
  • King pig voegt 4 leuke game modus toe

THE BAD

  • Je moet Angry Birds nog steeds kopen om maximaal van deze apptivity te genieten.

Ook de welbekende Angry Birds ontkomen niet aan een apptivity makeover van Mattel. Wanneer je het doosje, met daarin het koningsvarken, koopt, blaas je de bestaande Angry Birds game nieuw leven in.

Unboxing

Maar eerst kijken we even wat je nou krijgt wanneer je het doosje koopt. Natuurlijk dit de varkenskoning in de doos met een handleiding en download instructies. Let wel, Angry Birds krijg je er NIET bij. Dat kan gewoon niet. De varkenskoning werkt gelukkig ook in het gewone Angry Birds spel.

Gebruiken

In tegenstelling tot de andere games, gebruik je het varken niet echt tijdens het spelen. Hij dient meer als sleutel. Je beweegt hem over het scherm en op dat moment wordt het level dat je speelt in één van de vier alternatieve game modus gezet.

In Material Mixup zal het materiaal in het level worden veranderd. Zo kan steen bijvoorbeeld glas worden of glas in hout veranderen. Dat maakt de puzzels net even anders.

In Frenzy gaat het er niet alleen om de varkens uit het veld te knallen, maar gewoon om zoveel mogelijk vogels binnen een bepaalde tijd te lanceren. Erg leuk.

Total Destruction laat jou wel gebruik maken van het varken. Nu beweeg je hem over het scherm om zo snel mogelijk zoveel mogelijk vernielingen toe te richten. Dit is de minst spannende manier van spelen.

In King Pig modus schiet je niet langer met vogels. De rollen zijn omgedraaid. Nu krijg je varkens en eieren om mee te schieten.

Conclusie

Ik was bang dat deze Apptivity enorm tegen zou vallen. Hoe innovatief zou dit speelstuk in Angry Birds kunnen zijn? Het blijkt dat Mattel en Rovio dit prima hebben opgelost. Hoewel je Angry Birds er niet gratis bij krijgt, blijft deze game wel een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.