Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Air Hogs Battle Tracker

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Battle Tracker werkt echt goed
  • Battle Tracker is ook bestuurbaar door een tweede speler
  • Foam darts en rubber schijfjes beschadigen niets
  • De Saw Blade vliegt extreem makkelijk

THE BAD

  • Er hadden extra rubber schijfjes in de doos mogen zitten.

Kortgeleden kwam Air Hogs met een aantal nieuwe RC’s naar Nederland. Tussen de nieuwe RC’s vonden we de Battle Tracker. Een forse robot die de bijbehorende Saw Blade helikopter uit de lucht kan schieten. Kijk, dat is weer eens iets anders :-).

Unboxing

De doos van de Air Hogs is groot, heel groot. Daar staat tegenover dat zowel de Saw Blade als de Battle Tracker ook wel heel mooi zijn ingepakt.

Toch brengt al dat prachtige inpakwerk ook een klein probleempje met zich mee. Wanneer je de Battle Tracker aan een heel enthousiast kind geeft, moet ie wel accepteren dat je een minuut of tien bezig bent voordat de verpakking helemaal ontmanteld is ;-).

Saw Blade Helikopter

De Battle Tracker doos bevat de zwarte Saw Blade. Deze is ook los te koop, maar dan alleen in het oranje. De kleine Saw Blade is op te laden via de bijgesloten controller. Deze tactiek zien we wel vaker bij vliegende RC’s. Meestal heeft de controller dan een klepje waarachter een kabeltje zit gevrot.

Air Hogs pakt dit heel anders aan. De contoller van de Saw Blade bevat namelijk een kleine haspel. Dit is de grote gele schijf die je erop ziet zitten. Op deze manier is de stekker altijd keurig opgerold en zal deze veel langer meegaan. Een dikke plus dus.

De helikopter zelf is, in tegenstelling tot andere modellen die we hebben getest, zeer kindvriendelijk. Als bestuurder hoef je namelijk geen rekening te houden met voorwaartse en achterwaartse bewegingen. De Saw Blade zal automatisch naar voren vliegen. Hoe hoger hij vliegt, hoe rustiger de voorwaartse bewegingen van de Saw Blade. Je kunt hem misschien niet stilhangen, maar het is wel de makkelijkst te besturen heli tot nu toe.

Naast een beetje vliegen, is het schieten wat de Saw Blade natuurlijk echt leuk maakt. De Saw Blade beschikt hiervoor over rubber schijfjes. Zeven in totaal. Een klein motortje zorgt ervoor dat deze met een aardige vaart uit de neus van de helikopter worden afgevuurd.

Battle Tracker

Naast de Saw Blade, gaat het natuurlijk om de Battle Tracker. Een flinke robot met eigen aansturing. Deze robot kan om zijn as draaien en zelfstandig raketten op de Saw Blade afschieten. Dit zijn darts van foam die de Saw Blade en jouw meubels gewoon heel laten.

Wanneer je de Battle Tracker aan zet, is het opmerkelijk om te zien hoe goed dit kanon de helikopter weet te volgen. De kracht waarmee de pijlen op de Saw Blade worden afgevuurd is ook niet slecht. Toch weet de robot de Saw Blade niet vaak te raken. Andersom lukt het me trouwens ook niet altijd ;-).

Multiplayer

We hebben al vaker de mogelijkheid gezien om het met helikopters tegen elkaar op te nemen. Over het algemeen lijdt dat vaak tot een situatie waarbij je elkaar eerder aanvliegt dan neerschiet.

Met de Battle Tracker is dat anders. Achterop het kanon zit namelijk een bedrade afstandsbediening waarmee de Battle Tracker bestuurd kan worden. De logica van een menselijke speler zorgt ervoor dat er een inschatting gemaakt kan worden van waar de helikopter zal vliegen op het moment dat de Battle Tracker schiet. Dat maakt het allemaal een heel stuk spannender en laat de helikopterbestuurder echt even zweten. Misschien is dat ook het moment dat je met een tweede Saw Blade gaat spelen ;-).

Conclusie

Ik was septisch over de kwaliteit die ik van de Battle Tracker mocht verwachten. Toch blijkt het pakket alles behalve teleurstellend. Zelfs voor volwassen mannen als ik is deze set gewoon extreem leuk. Het enige dat ik zou willen, is dat er een extra setje schijfjes voor de Saw Blade bij zou zitten. Deze raak ik sneller kwijt dan de grote darts van de Battle Tracker.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.