Nokia Introduceert Nieuwe Navigatiedient Here

Hoewel Nokia de afgelopen jaren flink terrein heeft verloren als het om mobiele telefoons gaat, lijkt het bedrijf met de introductie van Here een nieuwe weg in te slaan. Nokia gaat met dit nieuwe merk sterker op haar navigatiediensten richten. Deze strategie is niet vreemd gezien Nokia eigenaar is van Navteq, één van de grootste kaartenmakers ter wereld.

Met Here gaat Nokia navigatiediensten op verschillende apparaten en besturingssystemen aanbieden. De diensten moeten van hoge kwaliteit en vooral ook vernieuwend zijn. Daarnaast moeten de diensten relevanter en persoonlijker worden dan ooit tevoren.

iOS

Nokia zal al snel met een Here kaartdienst komen voor iOS. Deze is op HTML5 gebouwd en laat het toe om ook offline gebruikt te worden om zo datakosten in het buitenland te reduceren. Deze app bevat tevens spraakgestuurde navigatie voor gebruik te voet en in de auto. Nokia zal ook OV informatie aan Here toevoegen.

Firefox

Here zal ook worden geïntegreerd in het nieuwe Firefox OS dat in 2013 op de markt komt. Dit doet Nokia in samenwerking met Mozilla.

Aankoop Earthmine

Here zal ook over 3D mogelijkheden gaan beschikken. Hiervoor koopt Nokia het in California gevestigde Earthmine. Dit bedrijf is gespecialiseerd in 3D capturing en zal daarmee perfect aansluiten op de kaarten van Navteq.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.