Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

eGo: Betalen via Aanraking

Als we het over contactloos betalen hebben, dan hebben we het over NFC. Dé manier waarop je zometeen met je smartphone bij de plaatselijke Jumbo je zakje chips afrekent. Toch gaat Atos Worldline een stukje verder. Betalen door de terminal simpelweg aan te raken.

Het apparaat dat dit mogelijk moet maken, is de nieuwe eGo. Deze zit ergens op je lichaam en gebruikt je huid om elektrische signalen naar de terminal door te geven. Hierdoor weet de betalingsterminal exact wie je bent.

De eGo zoals je op de foto ziet, is nog maar een concept. De techniek kan in allerlei dagelijkse gebruiksvoorwerpen worden gestopt. Denk daarbij aan een smartphone, een portemonnee of een horloge.

Hoewel de techniek afgelopen week voor het eerst in Frankrijk is gebruikt, zal het nog een tijdje duren voor we de apparaten ook in het echt gaan gebruiken. De techniek is trouwens niet alleen interessant voor het voltooien van transacties, maar het is natuurlijk ook een prima alternatief voor een OV Chipkaart, de bioscoopkaartjes en talloze andere dingen waarbij toegangscontrole van groot belang is. Of wat te denken van het uitwisselen van contactgegevens, simpelweg door elkaar de hand te geven?

Kleven er ook nadelen aan? Jazeker! Skimmers moeten nu wel heel handtastelijk worden om hun werk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.