Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Wargaming Helpt bij Terugvinden Verloren Spitfires

De Spitfire is één van de meest beroemde gevechtsvliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Er zijn nog maar weinig van deze jagers overgebleven en online gaming gigant Wargaming.net gaat helpen om een aantal van deze machines op te graven in het vroegere Birma.

Wargaming.net gaat David Cundall in zijn zoektocht naar oud, vliegend oorlogsmateriaal sponsoren. Hij is namelijk op zoek naar een hoeveelheid Spitfires die na de tweede wereldoorlog in Birma zijn begraven.

Foto afkomstig van WikiPedia

Dat Wargaming hiervoor kiest is niet vreemd. De games World of Tanks en het binnenkort te verschijnen World of Warplanes, simuleren gevechten met authentiek oorlogsmaterieel. Acties als het opgraven van een stukje oorlogsgeschiedenis, passen dus prima. Daarnaast kunnen deze vondsten het team van Wargaming.net weer inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.