Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Targus USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ruim voldoende aansluitingen
  • Compact ontwerp
  • Ruim voldoende accessoires meegeleverd
  • Te gebruiken als verhoging voor de laptop
  • Dual-Screen

THE BAD

  • Geen

Laptopdocks, ze zijn ideaal, maar ook superduur. Daarnaast kun je ze vaak afschrijven wanneer je jouw laptop de deur uit doet. Met de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station doet Targus een gooi naar een echte universele oplossing voor laptopgebruikers. Één op basis van USB 3.0.

Unboxing

De uitrusting van de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station is buitengewoon compleet. In het pakket vinden we een netstroomadapter, twee video adapters. Één om de DVi poort op het docking station om te zetten naar VGA en één om de HDMI poort om te zetten naar DVI. Voor het geval je twee DVI schermen op je laptop aan wenst te sluiten (3 schermen == cool). Verder vinden we nog een USB 3.0 snoer om de dock op je laptop aan te sluiten.

Installatie

Ingebruikname van de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station is relatief simpel. Je sluit al je apparaten op de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station aan en gebruikt het bijgeleverde USB 3.0 snoer om de dock op je laptop aan te sluiten. Stroom haal je uit je bestaande netstroom adapter. Tot slot installeer je de DisplayLink software op de CD om optimaal gebruik te kunnen maken van de videokaart in de dock.

Aansluitingen

Aan de achterzijde van de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station vinden we eerste een vrije USB 3.0 aansluiting gevolgd door de aansluiting voor de netstroomadapter. De USB 3.0 aansluiting die je daarna ziet is voor gebruik met je laptop. Daarna krijg je een vrije DVI en HDMI aansluiting. Deze kunnen met de bijgeleverde adapters weer om worden gezet naar een tweede DVI of een VGA aansluiting. Tot slot vinden we de ethernet aansluiting (bedraad is altijd sneller dan WiFi) en drie vrije USB 2.0 aansluitingen.

Aan de linkerkant van de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station vinden we nog een vierde vrije USB 2.0 aansluiting en een aansluiting voor een Kensington slot.

Aan de rechterkant van de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station vinden we ten slotte nog de audio aansluitingen (hij bevat ook een audio kaart) en een tweede, vrije USB 3.0 aansluiting. Met andere woorden, voldoende aansluitingen voor al je apparatuur.

Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, is de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station driehoekig qua opbouw. Dit is omdat de USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Docking Station ook als standaard gebruikt kan worden. Je keyboard komt dan een stukje omhoog wat lekkerder tikt en je scherm komt in de buurt van een enigszins ergonomische positie. Daarnaast kan de laptop beter verse lucht aanzuigen. Minder warmte == minder lawaai van je ventilatoren == minder slijtage van je componenten.

Gebruiksgemak

Ik denk dat ik niemand hoef uit te leggen hoe fijn het is om nooit meer al die losse kabels aan te sluiten. Wanneer je met je laptop op pad gaat, laat je de printer, je keyboard, speakerset en veel andere apparatuur toch thuis.

Geen USB 3.0?

Mis je ondersteuning voor USB 3.0 op je laptop? Schaf deze dan aan. Zonder USB 3.0 verliest deze doch echt haar comfort.

Conclusie

Universele docking stations zijn moeilijk te vinden. Ik ben dan ook zeer onder de indruk van de kwaliteit die Targus met deze dock heeft weten neer te zetten. Natuurlijk kan het nog luxer door ook stroom aan te bieden. Daarvoor heeft Targus natuurlijk een nog betere versie van de dock. Die bekijken we volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.