Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Review: Russell Hobbs Mini Classic Koffiezetapparaat

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuk Mini design
  • Snelle koffiezetter
  • Warmhoudfunctie
  • Standby functie

THE BAD

  • Emblemen zijn geprint
  • Waterpijl is slecht afleesbaar

De één heeft een mini onder de carport, de ander in een vitrine. Ik heb de afgelopen tijd de mini in mijn keuken gehad. Ik heb het over de Mini Classic Collection van Russell Hobbs. Dit weekend lees je alles over deze bijzondere design keukenapparaten.

Unboxing

In de doos van het Mini Classic Koffiezetapparaat vinden we naast het koffiezetapparaat eigenlijk alleen de koffiekan. Het hele apparaat is al volledig geassembleerd. Uitpakken en aanzetten dus!

Design

Het design van het Mini Classic Koffiezetapparaat past helemaal bij de (standaard) rode minicooper. Het koffiezetapparaat is voorzien van een overdaad aan Chrome met een minischild op de voorkant. Het enige dat jammer is, is dat het embleem van mini op het schild is gedrukt. Een echt embleem had net dat beetje extra finesse aan het ontwerp van de koffiezetter gegeven.

Specs

De maximale capaciteit van het Mini Classic Koffiezetapparaat is 1.8 liter of 12 kopjes koffie. Het verbruik is 1 kilowatt, maar hij schakelt zichzelf uit wanneer hij niet wordt gebruikt.

Gebruiksgemak

Eigenlijk kun je niet veel verknallen aan een koffiezetter. Russell Hobbs heeft het dan ook duidelijk gezocht in kleine slimmigheden. Daarbij heeft het bedrijf maar één ding over het hoofd gezien. Het waterpijl is namelijk zeer moeilijk af te lezen. Een klein plastic balletje in deze meter had wonderen gedaan. Nu is het echt afmeten op de kan en de meter negeren.

Daar staat tegenover dat het filterbakje voorzien is van een anti-lek systeem. Wanneer je de filterhouder uit de koffiezetter tilt, wordt deze door een veertje afgesloten. Zo voorkom je dat je de hele keuken onderdruipt. Een veelvoorkomend probleem bij mijn oude filterapparaat.

Een ander voordeel aan de Mini Classic Koffiezetapparaat is dat deze het water behoorlijk snel op temperatuur weet te krijgen en ook meteen begint met het voorverwarmen van de kan. De eerste druppels van het zwarte nectar vallen dus al snel in een lekker warm kannetje.

Verder is de Mini Classic Koffiezetapparaat van Russel en Hobbs vooral een standaard koffiezetter. Je zet hem aan, en hij doet zijn werk.

Schoonmaken

Het filterhouderreservoir en de koffiekan kunnen niet in de vaatwasser, maar ik geef toe dat ik dat met de kan niet goed aandurf. Er is een prachtig mini patroon op geverfd en als fan van dit merk wil ik deze gewoon niet zien vervagen. Van de andere kant is gewoon afspoelen en zo nu en dan een sopje ruim voldoende. Nouja, voor mij dan…

Varianten

Ben je niet zo van de Mini, maar klinkt de koffiezetter toch interessant? Geen probleem! Precies hetzelfde model is terug te vinden in de Purple Passion (15068-56) en Jungle Green (18336-56) series van Russel Hobbs.

Conclusie

De Mini Classic Koffiezetapparaat is een basisapparaat met een paar slimme snufjes. Het enige tegenvallertje is het ontbreken van een handige manier om het waterpijl af te lezen. Gezien je dit ook al op de kan kunt doen is dat niet super belangrijk, maar toch… Minpuntje… Een ander tegenvallertje is dat het mini embleem gewoon een afdrukje is. Ik zou er meer voor over hebben als Russell Hobbs de moeite had genomen om een echt embleem op het apparaat te plaatsen.

Beschikbaarheid

De Mini Classic Koffiezetapparaat (18517-56) van Russell Hobbs ligt in de betere kookwinkels. Hij kost €69,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.