Review: Netgear WiFi Booster for Mobile WN1000RP

Hoe moderner de huizen, hoe slechter het WiFi bereik. Met de WN1000RP of WiFi Booster for Mobile, zorgt Netgear voor een simpele manier om het bereik van jouw WiFi netwerk uit te bereiden.

Uitrusting

De verpakking van de WN1000RP bestaat uit een stapel papierwerk en de WN1000RP zelf natuurlijk. Meer dan dit heb je ook niet nodig om de repeater werkend te krijgen.

Uiterlijk

De WN1000RP is, wanneer deze in een stopcontact is geplaatst, niet meer dan een wit, plastic kastje. Netgear heeft het ontwerp zo compact mogelijk gehouden om zo te voorkomen dat je aangrenzende stopcontacten niet zou kunnen gebruiken.

Op de voorkant van de WN1000RP vinden we een drietal status LED’s. De bovenste is het belangrijkste. Deze laat namelijk zien hoe goed de kwaliteit van het signaal is. Bij groen kun je praktisch op volle snelheid te werk gaan. Bij oranje is het handiger om een stopcontact te nemen dat dichter bij de router zit. Bij rood kan de WN1000RP jouw router helemaal niet bereiken.

De tweede LED geeft aan dat de WN1000RP aan staat. Brandt deze niet, dan branden de andere LED’s natuurlijk ook niet ;-). De derde geeft aan of er apparaten zijn die op dat moment daadwerkelijk van de repeater gebruik maken.

Aan de zijkant zitten de enige twee knoppen die de WN1000RP rijk is. De eerste gebruik je om de WN1000RP helemaal uit te schakelen. De tweede is de WPS knop. Deze gebruik je om de repeater snel aan een router te koppelen.

Tot slot zit aan de onderkant van de WN1000RP een factory reset knop. Daarmee breng je de WN1000RP terug in originele staat.

Installatie – Makkelijk

Er zijn twee manieren om de WN1000RP te installeren. In beide gevallen is het handig om hem eerst in de buurt van je router in te stellen en dan met behulp van de bovenste LED stopcontacten uit te proberen om te zien hoe ver je de WN1000RP van de router af kunt plaatsen.

Het makkelijkste is om de WN1000RP te installeren via WPS. Je wacht dan tot de WN1000RP helemaal is opgestart. Daarna druk je op de WPS knop van de WN1000RP en dat volg je door ook op de WPS knop van de router te drukken. Je bent nu klaar en kunt opzoek naar het juiste stopcontact.

Installatie – Moeilijk

Heeft jouw router nog geen WPS, dan wordt het een stukje lastiger, maar verre van onmogelijk. Je sluit de WN1000RP aan op een stopcontact en zoekt met je laptop, desktop (met WiFi) of tablet naar het netwerk NETGEAR_EXT. Hier log je op in en je surft naar een speciaal webadres dat in de handleiding is aangegeven. Je komt dan op een login scherm terecht waar je alle gegevens over jouw bestaande netwerk in kunt voeren. Zodra die zijn opgeslagen, gaat de WN1000RP zich met jouw bestaande netwerk verbinden.

Gebruik

Zodra de installatie is voltooid, en je hebt de WN1000RP in een stopcontact zitten, is deze te vinden. Je ziet in het WiFi overzicht van jouw apparaat namelijk een nieuw netwerk met jouw bestaande netwerknaam gevolgd door _EXT. Hier log je op in met je bestaande gegevens en vanaf dat moment zal jouw apparaat bij gebrek aan ontvangst automatisch naar de repeater overschakelen.

De WN1000RP is makkelijk te installeren en enorm compact. Dat laatste eist ook wel zijn tol. De WN1000RP zal namelijk enkel een WiFi G netwerk opzetten. Heb je een moderne router zoals de Netgear WNDR37000, dan kun je binnen het bereik van de WN1000RP geen gebruik maken van je snellere WiFi N netwerk of je gastennetwerk. Dit is zonder twijfel de reden dat Netgear het een Mobile Booster noemt. De meeste mobiele apparaten hebben immers voldoende aan een G netwerk. Van de andere kant… gebruik je die apparaten vaak ook binnen het gebied waar je bijvoorbeeld met een laptop wilt werken. Het bereik van het G netwerk is vergelijkbaar met dat van de gemiddelde router. Daar valt dus niks over te klagen.

Conclusie

De WN1000RP WiFi Booster for Mobile is een repeater die iedereen kan installeren. WPS zorgt voor een snelle koppeling tussen de WN1000RP en jouw router terwijl de bovenste statusled duidelijk maakt of het bereik voldoende is voor een goede verbinding tussen de repeater en de router. Het is jammer dat de WN1000RP zich beperkt tot één netwerk op één snelheid, maar daar staat een lage prijs en een compact ontwerp tegenover. Dat is dan ook de afweging die je even moet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments on “Review: Netgear WiFi Booster for Mobile WN1000RP”

 1. Apparaaat vandaag, 17 okt 2012 gekocht bij de mediamarkt voor 47,50 euro. Deze gebruiksaanwijzing opgezocht, de WN1000RP in stopcontact verdieping hoger en de verbinding is er met mijn KPN experiqa box merk Thompson. Is veel beter, zelfs prima, wifi signaal op zolder nu.

 2. kan je helpen met een nederlandse handleiding voor wifi booster WN1000RP. Het lukt mij op geen kanten.Mijn router heeft geen WPS knop.Dank u

 3. Heb wifi booster in gebruik genomen met een ziggo wifi modum.
  op mijn ipad kreeg ik inderdaad een nieuwe wifi netwerk.
  Hiervoor moet je een wachtwoord voor ingeven, en dat is je wifi netwerksleutel van ziggo. Nu heb ik ook wifi in de tuin, afwachten of het allemaal blijft werken.

  Jan

 4. Wij hebben ook Netgear wifi WN1000RP gekocht. Helaas komen wij niet verder. Wij zien wel dat er verbinding is. Alleen kunnen wij die wifi niet gebruiken. kan jij iemand ons helpen. Wij krijgen een melding op de computer dat deze verbinding niet beveiligd is.

 5. In het stopcontact steken . Wachten tot de leds groen worden
  Je ziet een wifi netgear met extension ext op je laptop.
  Daarop inloggen en je komt op de website van netgear genius.
  Daarop de handleiding volgen.

 6. Ik heb de gehele installatie gevolgd. Alle lampjes branden groen op de Netgaer en e.e.a. is zichtbaar en gekoppeld op mijn iPad, maar als ik wil googlen dan geeft hij een foutmelding dat ik mijn netwerkverbinding moet nakijken.
  Ik heb geen idee hoe ik dit kan oplossen, want alles lijkt in orde te zijn.
  Kan iemand mij goed advies geven?
  Hartelijk dank.
  Henk

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer compact ontwerp
 • Makkelijk in te stellen met WPS
 • Duidelijke indicatie signaalkwaliteit

THE BAD

 • Beperkt tot WiFi G-netwerken
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram