Review: Met de Mannen! (Boek)

Voor velen zit het eerste weekend van de herfstvakantie er al weer bijna op. Als je kinderen hebt, wordt het dan al snel de vraag hoe al die andere dagen opgevuld kunnen worden. Een vraag die het boek Met de Mannen! wel heel uitgebreid beantwoord. Let wel, dit is een boek voor vaders.

Auteur

Maar eerst even over de auteur, Wim de Jong. Wim is columnist en vader van drie zoons. Drie zoons die qua leeftijd en interesses een stukje uit elkaar liggen en dat is handig. De drie worden door Wim namelijk als raadgevers voor de funfactor van de verschillende uitjes gebruikt.

Inhoudelijk

De paperback Met de Mannen! staat bomvol activiteiten. Van spannende uitjes tot stoere klussen. De activiteiten en uitjes zijn in tien onderdelen verdeelt. Van “Dinoromantiek” (denk aan een bezoek aan Naturalis of het bakken van brandnetelkroketten) tot “Gear” (denk aan de retro gaming winkel Game Over in Amsterdam of samen gereedschap huren en uitproberen). De meest bijzondere categorie in het boek is “Ook Leuk”. Hier lees je over de Splashbus in Rotterdam en het frietmuseum van Brugge.

Hoewel het merendeel van de uitjes gericht zijn op het westen van het land, zijn er voldoende activiteiten die ook in de rest van het land plaats kunnen vinden. Denk aan kamperen op een boerderij of het roosteren van een varken aan het spit.

Conclusie

Met de Mannen! biedt leuke activiteiten voor vader en zoon. De activiteiten zijn breed georiënteerd. Dus of je zoon nu een puberende carnivoor of een kleine konijnenknuffelaar is, je vindt altijd wel iets leuks. Ook qua kosten lopen de activiteiten en uitjes enorm uiteen. Dat komt dus wel goed. Met de Mannen! is wat mij betreft dan ook een must-have voor iedere trotse vader.

Beschikbaarheid

Met de Mannen! ligt nu in de winkel. Het boek wordt uitgegeven door Mo’Media en telt 224 pagina’s. ISBN: 978-90-5767-547-8. Inkijken kan op Issuu. Wij lazen de druk uit 2012 (groene cover).

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer uitgebreide lijst met activiteiten en uitjes
  • Van duur betaalde activiteiten tot zo goed als gratis
  • Geschikt voor zoontjes van verschillende leeftijden

THE BAD

  • Het is niet duidelijk te zien welke druk je koopt. Let op de kleur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.