Review: Guinness World Records 2013 (Boek)

Ze zijn er niet vaak, boeken met een echte gadget-waarde. Met de laatste uitgave van het Guinness World Records boek is dat heel anders. Niet alleen heeft dit boek een spetterende kaft, maar ook de inhoud is erg interessant. Zeker wanneer je deze combineert met de speciale app voor iOS of Android.

Inhoudelijk

Al jaren houdt de organisatie van het Guinness World Records boek zich bezig met het bijhouden van de meest waanzinnige records. De meest opvallende records worden ieder jaar in een boek vastgelegd. Het Guinness World Records boek.

Het boek opent al meteen feestelijk, met de grootste hanenkam ter wereld. Afkomstig van Kazuhiro Watanabe uit Japan. Deze heeft weet de hanenkam 113,5CM de hoogte in te stuwen, maar ook andere lichaamseigenschappen komen in het boek aan bod. Wat denk je bijvoorbeeld van de kleinste man ter wereld?

Augmented Reality Apps

Voor het Guinness World Records 2013 boek zijn twee augmented reality apps ontwikkeld. Één voor Android en één voor iOS. Op diverse bladzijden in het boek staat het ‘in 3D’ symbool. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de kleinste persoon ter wereld op ware grote op pagina 64 te laten projecteren. Zeker voor kinderen, die toch vaak wat moeite hebben met het schatten van maten, zal dit niet alleen grappig zijn, maar ook het meetkundig inzicht vergroten.

Doelgroep

Ik heb het Guinness World Records 2013 enkele weken met mij meegesleept en daarbij viel mij iets op. Naast kinderen, zijn er ook vele volwassenen die het boek machtig interessant vinden. Daarbij moet je vooral denken aan de lezers van bladen als Kijk en Quest.

Conclusie

Eigenlijk is het Guinness World Records 2013 boek een gigantische verzameling korte verhaaltjes. Door de thematische samenhang is het boek zowel leuk voor diegenen die even een paar minuten willen lezen als personen die op een vermakelijke manier uren willen vullen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je bepaalde thema’s helemaal niet interessant vindt, maar er zijn er zoveel dat het boek echt een allemansvriendje is geworden.

Beschikbaarheid

Het Guinness World Records 2013 boek (ISBN: 9789026132988) ligt nu in de boekhandel en kost €24,99. De apps zijn gratis te downloaden van Google Play (Android) of de iTunes App Store (iOS).

Guinness Evenement in Nemo

Speciaal voor kinderen staat 11 november in het teken van recordpogingen.  In Nemo worden allerlei pogingen ondernomen waaraan bezoekers deel mogen nemen. Er is ook een waarnemer van Guinness World Records aanwezig. Kinderen krijgen dus een certificaat als ze meedoen aan een succesvolle poging.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig veel thema's
  • Leuke toepassingen van augmented reality
  • Erg toegankelijk geschreven
  • Ook een leuk boek voor tussendoor

THE BAD

  • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.