Het is eigenlijk een product voor de zomer, maar die is in Zweden natuurlijk ook te kort geweest. Daarom introduceren een aantal ontwerpers uit dit land namelijk de Frozzybox. Een kleine broodtrommel die de inhoud lekker koel weet te houden.
Het idee achter de Frozzypack is even simpel als geniaal. Je neemt namelijk de onderkant van een standaard broodtrommel, en de bovenkant voorzie je van een koelelement. Je weet wel, zo’n ding dat je in de vriezer gooit.
Op de redactie hebben we nu een week met de Frozzypack mogen lunchen en… het idee werkt prima. Na een halve dag is het koelelement in de deksel nog steeds stijf bevroren en de inhoud goed gekoeld.
De deksel bevat een rubber ring in dezelfde kleur als de deksel. Deze zorgt ervoor dat de twee luchtdicht op elkaar zijn afgesloten. Handig wanneer je bijvoorbeeld verse sla met dressing voor je lunch hebt meegenomen.
Toch ontkomt de Frozzypack niet aan één probleem. Een natuurkundig probleem. Ook in de Hollandse herfst ontstaat namelijk condens op de deksel van de Frozzypack. Om nou te voorkomen dat mijn papieren in mijn tas vochtig zouden worden, heb ik de Frozypack dan ook in een handdoek moeten wikkelen. De Frozzybox vraagt dus echt om een stoffen hoes om het vochtprobleem te verhelpen.
Conclusie
De Frozzypack doet precies wat de makers beloven. Hij houdt je lunch lekker koel en vers. De condensvorming op de deksel is alleen een tegenvaller. Hierdoor moet je de Frozzypack dus in een apart vak in je tas stoppen, of met een handdoek o.i.d. omwikkelen. Dit vraagt gewoon om een Drozzypack 2.0.