Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Cars 2 3D met 4 sterren.

The Good
  • De originele Cars karakters blijven leuk
  • 3D is zeer goed uitgewerkt
  • De extra's zijn echt de moeite waard
The Bad
  • De nieuwe karakters vallen wat tegen
  • Het spionageverhaal is iets te moeilijk voor de jongste kijkers


Na alle actiefilms, is het dit weekend tijd voor een gezellige familiefilm. Nouja, we kunnen het natuurlijk gewoon combineren. Cars 2 heeft namelijk beiden te bieden.

Uitrusting

Wanneer je de 3D Blu-Ray van Cars koopt, krijg je er een nog een 2D Blu-Ray disc bij. Deze bevat niet alleen de film en de extra’s van de 3D disc (in 2D), maar ook nog een paar extra features.

Het Verhaal

Na de verbroederende races in het eerste deel van Cars, vond Disney het duidelijk belangrijk om de actie wat op te schroeven. Het resultaat is een crossover tussen Cars en James Bond. Een combinatie die met name voor jonge kijkers niet altijd helemaal te volgen zal zijn. Het plot laat zich namelijk niet heel gemakkelijk raden.

Om het spionageverhaal compleet te maken, gaan de Cars ook de wijde wereld in en laten daarmee het vertrouwde Radiator Springs achter zich. Hun reis neemt de Cars mee naar het neon van Tokyo en de tradities van Londen. De hoofdrol is eigenlijk niet langer weggelegd voor Lightning McQueen (Bliksem McQueen), maar voor Mater (Takel). Deze wordt in de film per ongeluk aangezien voor topspion, hetgeen zo nu en dan tot hilarische situaties leidt.

Extra’s

Op de 3D Blu-Ray vinden we als enige extra feature het 5 minuten durende filmpje Air Mater. Deze staat ook op de 2D Blu-Ray, maar die gaat nog een stukje verder. Zo bevat deze ook de film met commentaar van de regisseur en het korte filmpje Hawaaiian Vacation. In dat filmpje keren we terug naar de wereld van Toy Story 3. Qua extra’s zit het dus wel goed :-).

Conclusie

Hoewel Cars bol stond van de humor, is ook dat een stukje minder in Cars 2. De hoofdfiguren zijn nog steeds erg grappig, maar de nieuwe karakters zijn dat niet echt. Hierdoor komt het geheel nog wel als ‘leuk’ over, maar Cars 2 kan gewoon niet tippen aan het origineel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.