Review: Black & Decker Gyro Driver

Onlangs lanceerde Black & Dekker de nieuwe Gyro Driver (BDCS36G) elektrische schroevendraaier. Het is de eerste elektrische schroevendraaier ter wereld die wordt bestuurd door gebruik van polsbewegingen.

Unboxing

De Black & Decker Gyro Driver wordt in een blister verkocht. In de verpakking treffen we naast de Gyro Driver ook nog een netstroom adapter en een bittenset aan met voornamelijk verlengde schroefbits.

Specs

De Gyro Driver van Black & Decker weegt 300 gram. Hij werkt op 3.6 volt en is met een lithium ion accu uitgerust. Hij draait met maximaal 180 RPM. Het maximale koppel is 3 Nm. Ruim voldoende voor de gemiddelde Ikea- of computerkast.

Design

Doordat de Black & Decker Gyro Driver geen last heeft van allerlei knoppen die bediend moeten worden, is de kleine schroevendraaier ook op een heel andere manier vast te houden. Je pakt hem letterlijk in de vuist waardoor je met groter gemak meer kracht op de schroef kunt zetten zonder dat je de pols overbelast. Verder is hij gemaakt van herkenbaar oranje plastic en zwart rubber.

Gebruiksgemak

Ik vertelde al dat je eigenlijk niks meer met knoppen te doen hebt. De enige knop is die achterop het handvat. Deze druk je automatisch in. Op dat moment gaat de LED aan de voorkant branden zodat je kunt zien dat je doet. Door de pols te draaien, zal de Gyro Driver in die richting draaien.

Hoewel de LED aan de voorkant handig lijkt te zijn, valt dit in de praktijk tegen. Gebruik je hem om in een donker hoekje naar een schroef te zoeken, is de kans groot dat de Gyro Driver door jouw bewegingen ook al begint te draaien. Een kleine onvolkomenheid.

Hoe verder je de pols draait, hoe sneller de Gyro Driver zal werken. Voor de maximale snelheid, moet je een draai van 30 graden maken.

De sensoren in de Gyro functioneren afhankelijk van de beginstand van de driver. Hierdoor maakt het niet uit in welke hoek je de schroevendraaier vasthoudt. Ik moet zeggen dat dit dan ook erg prettig werkt.

Conclusie

Het is even wennen. Een schroevendraaier die werkt op basis van polsbewegingen. Toch is het wel heel erg van deze tijd. Dat de LED niet heel praktisch is kost een puntje, maar is verder meer een klein ongemakje dan een echt probleem. Werk je in het licht, zal je jezelf hier in ieder geval niet aan storen.

Beschikbaarheid

De Gyro ligt nu in de bouwmarkt en kost €59,95.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gyro besturing werkt erg fijn
  • Prettig voor de polsen
  • Sterk genoeg voor alle kleine klussen
  • Leuke bittenset meegeleverd

THE BAD

  • LED aan de voorzijde is niet altijd even handig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.