Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nintendo Komt met Monster Hunter, Paper Mario en meer…

De feestdagen komen eraan, een mooie periode voor Nintendo om ons met een hoop nieuwe titels te verassen. Onder de titels bevinden zich meteen al twee grote namen. Paper Mario (kennen we nog van de N64) en Monster Hunter (ooit begonnen op de Playstation 2).

Paper Mario heeft sinds de N64 release al een hele rit gemaakt. Zo verschenen nieuwe Paper Mario titels ook al op de GameCube en de Wii. Het nieuwste deel, Paper Mario Sticker Star, komt uit op de Nintendo 3DS.

In dit nieuwe deel in de Paper Mario series moet Mario stickers verzamelen en maken. Deze heeft Mario nodig om puzzels op te lossen om zo door de levels heen te komen. De levels bevatten de nodige Japanse humor die de game een leuke twist geven.

De tweede grote titel die naar de 3DS komt, is Fire Emblem. Deze game mogen we in het tweede kwartaal van 2013 verwachten.

Ook Pokémon krijgt een update. De nieuwe Black Version 2 en de nieuwe White Version 2. In deze games ga je terug naar Unovo waar je in beide games 300 Pokémon tegen zult komen. Dit in tegenstelling tot de 150 Pokémon in de vorige games. Deze liggen 12 oktober in de winkel samen met de downloadable Pokémon Drreen Radar game. In deze game zijn Pokémon in de huiskamer te vangen en over te brengen naar de White en Black versions. In November verschijnt ook nog eens de Pokédex Pro in de eShop.

Er komt ook een nieuwe Limited Edition van de 3DS XL uit. De gele Pikachu editie. Hij ligt later dit jaar in de schappen, maar echt in een beperkte oplage. Fans moeten er dus snel bij zijn.

Voor de Wii-U heeft Nintendo al eerder het nieuwe Monster Hunter 3 Ultimate aangekondigd. Monster Hunter 3 verscheen al eerder op de Wii en heeft mij heel wat slapeloze nachten bezorgd. Deze game komt nu ook naar de 3DS.

Monster Hunter is een semi-open wereld waarin je zelf je karakter kunt ontwikkelen terwijl je alleen (of met vrienden) op mythische monsters gaat jagen. In Monster Hunter 3 Ultimate op de 3DS mag je nieuwe omgevingen, items en monsters verwachten. In local play zal het mogelijk zijn om met 4 spelers de strijd aan te gaan. Daarnaast kun je de 3DS versie met de Wii U verbinden. Zo is het mogelijk om savegames uit te wisselen zodat je het spel dat je op de Wii U bent gestart, mee kunt nemen op de 3DS. Ben je later weer thuis, speel je verder op je Wii U. Daarnaast kunnen tot 3 3DS spelers een Wii U speler vergezellen in local play. Het mag duidelijk zijn, Nintendo haalt met Monster Hunter 3 Ultimate het onderste uit de kan (en ik zie weer een aantal veel te lange gamesessies voor me). Monster Hunter 3 Ultimate verschijnt in maart 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.