Netgear Introduceert de Centria, een Router met Backup Mogelijkheden

Oké, het is geen supergrote verassing. Tijdens een presentatie eerder dit jaar mocht ik hem al even aanschouwen. De nieuwe Centria router van Netgear. Een naam had hij toen trouwens nog niet, maar toen was hij al bijzonder.

De nieuwe Centria router heeft in haar behuizing voldoende ruimte om een SATA schijf te plaatsen. Deze is met de bijbehorende software van Netgear te gebruiken om automatisch backups te maken van alle aangesloten PC’s en MAC’s.

Voor backups vanaf een PC ontvang je de Netgear ReadyShare Vault software terwijl Mac-gebruikers gewoon een Time Machine in kunnen stellen. In beide gevallen zijn backups dus geheel geautomatiseerd waardoor je hier als gebruiker niet over na hoeft te denken.

Naast de aanwezigheid van een interne SATA oplossing, beschikt de router ook over een tweetal USB 3.0 poorten en een SD kaartlezer. Naast het maken van backups zijn er dus voldoende mogelijkheden om data op het netwerk te delen.

Voor het delen van bestanden, maakt de Centria onder anderen gebruik van DLNA. Om alle mediabestanden in goede banen te leiden, is er bovendien de Netgear Mymedia app waarmee je bestanden naar je DLNA TV of Stereo kunt sturen.

Technisch ondersteund de Centria gelijktijdig twee 450Mb/s verbindingen op 2.4Ghz en 5Ghz. Via QoS krijgen activiteiten als gaming en HD Media Streaming prioriteit op het netwerk.

Hoewel het idee van de Centria heel goed is, had het model dat ik eerder dit jaar zag een aantal punten waarop ik begon te twijfelen aan het succes. Ik ben erg benieuwd of dat allemaal is opgelost. Je leest het binnenkort op GadgetGear.nl.

Beschikbaarheid

De Netgear Centria is verkrijgbaar als de WNDR4700 of de WNDR4720. Die laatste is af-fabriek al voorzien van een 2TB HDD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.