De netbook markt lijkt zo goed als dood nu steeds meer tablets met bluetooth toetsenborden worden uitgerust. Toch gaan Google en Samsung het er nog eenmaal op wagen. Nog eenmaal introduceren de twee een nieuwe Chromebook.

De nieuwe Chromebook van Samsung en Google is een kleine netbook die draait op Chrome OS. Deze kleine netbook is vrijwel afhankelijk van een internetverbinding, waardoor bijna alles in de cloud gebeurt. Er is dus geen behoefte aan een grote opslagcapaciteit, een snelle processor en veel geheugen. Het scherm meet 11.6 inch en heeft een resolutie van 1366×768.

De netbook is dan ook uitgerust met een mobiele ARM processor en slechts 2GB aan RAM geheugen. Het interne geheugen bedraagt slechts 16GB, wat Google Drive met nog eens 100GB uitbereidt. Verder beschikt de netbook over USB 2.0 en 3.0 aansluitingen, een SD kaarlezer, bluetooth en WiFi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.