Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amiigo, de Meest Optimale Sportsensor?

Afgelopen jaar lanceerde Nike de Fualband. Een armbandje waar je jouw sport op instelt en je vervolgens punten krijgt waarmee je jouw activiteiten kan matchen met personen die een andere sport beoefenen.

De Amiigo is een vergelijkbare sportband, maar deze hoef je niet in te stellen. De Amiigo schijnt namelijk slim genoeg te zijn om zelf jouw sport te detecteren, al heeft hij daar ook een schoensensor voor nodig.

Op basis van discriminatie weet de sportband bewegingen te linken aan een bepaalde sport. Hierdoor zou instellen overbodig moeten zijn. De sportband kan ook kleine medische checks doen zoals het meten van de hartslag, temperatuur en de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Dit geeft de sportband inzicht in hoe jouw lichaam de sport ervaart.

Ook voor deze sportband is natuurlijk weer een apart online platform opgezet en ook deze heeft weer zijn eigen iOS en Android apps. Compatibility met bestaande platforms is er dus nog even niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.