Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Tekken Tag Tournament 2 (PS3/X360)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Strakke gameplay
  • Strakke graphics
  • Strakke soundtrack
  • Eindelijk 4 vs. 4
  • 50 speelbare karakters

THE BAD

  • Online player balancing kan een stuk beter.

Social Games, die speelde ik al in de ninetees. De hoofdrol daarin was weggelegd voor Tekken. Man, wat heb ik mijn vrienden vaak het leven zuur gemaakt in die game. Het zou ook andersom geweest kunnen zijn, maar zo herinner ik het me graag. De absolute highlight daarin was het originele Tekken Tag Tournament. De game die deze week eindelijk opvolging heeft gekregen.

Tag Tournament

Hoewel het in Tekken Tag Tournament 2 weer als vanouds knokken is, is de speelstijl veen dynamischer. Je kunt namelijk 2 vs 2 battles houden, maar ook 4 vs 4 battles. Je profiteert van meerdere spelers met verschillende vechtstijlen en hun eigen levensmeters. Gevechten zijn hierdoor langer en intenser dan ooit tevoren.

Single Player

Ook is het in Tag Tournament nu mogelijk om ongelijke gevechten te spelen. Wil jij maar met één personage de strijd aan gaan, krijgt deze een bonus. Zo zal hij of zij sneller recoveren na een aanval.

Tekken Tag Tournament 2 bevat ook echt alle Tekken vechters die je sinds het begin bent tegen gekomen. De combo’s van de karakters zijn ook vrijwel origineel gebleven. Was je dus gewend ooit heel ver te komen met een bepaalde speler, zal je zien dat je de moves nu ook weer heel snel in de vingers zult hebben. Natuurlijk bevat Tekken naast de klassiekers ook weer een aantal nieuwe personages. Het totaal aantak karakters telt hierdoor nu 50!

Ben je helemaal nieuw in Tekken, dan heeft ontwikkelaar Namco ook aan jou gedacht. Tekken Tag Tournament 2 bevat namelijk ook de Fight Lab optie. Hier kun je alle moves van jouw karakter tot in de treuren blijven oefenen.

Online Play

Net als in Tekken 6 is het nu ook weer mogelijk om online te vechten. Namco heeft hiervoor dezelfde techniek gebruikt als in Soul Calibur. Dat is maar goed ook, want de online play in Tekken 6 was niet altijd een geweldige ervaring. Lag zorgde ervoor dat de fighter snel aan snelheid verloor.

Toch kleeft er ook nog een klein nadeel aan de online gevechten. Tijdens het testen viel mij op dat de gevechten niet echt goed gebalanceerd zijn. Met andere woorden, ik kreeg regelmatig tegenstanders voor mijn neus die angstaanjagend goed waren. Hier zit echt nog wel een verbeterpuntje.

Grafisch

Grafisch lijkt Tekken Tag Tournament ook iets geleend te hebben van Soul Calibur. Grafisch maakt de game echt een enorm verschil met Tekken 6. Hoewel ik liever snelle actie heb dan strakke graphics, weet namco beiden voor het eerst te combineren.

Zowel de omgevingen als de karakters zien er nog echter uit. Daarnaast zijn er veel meer manieren om je karakter vorm te geven. Of aan te kleden zoals The Sims spelers zouden zeggen. Elk karakter beschikt over een aantal outfits, maar tijdens het spelen kun je nieuwe items vrijspelen. Met die nieuwe items zijn dus nieuwe outfits samen te stellen en ook met deze nieuwe outfits, blijft de game qua gameplay super snel.

Conclusie

Tekken Tag Tournament 2 is zonder twijfel de beste Tekken game ooit en… hij blijft toegankelijk voor nieuwe spelers. Met name de toevoeging van Fight lab biedt nieuwe spelers de ruimte om de karakters door en door te leren kennen. Het enige nadeel is dat de online multiplayer niet zo heel goed is in het opzetten van gebalanceerde gevechten. Van de andere kant ben ik dan wel weer blij dat de gameplay ook online eindelijk vloeiend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.