Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Philips 221S3U Monitor

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Makkelijk aan te sluiten
  • Geen ingewikkelde knopjes
  • Kabel bijgeleverd

THE BAD

  • Geen ingewikkelde knopjes

Philips lanceerde enkele maanden geleden haar nieuwe S-Line 221S3U monitor. Een monitor die enkel met een speciale USB 2.0 kabel aangesloten hoeft te worden. Ideaal voor op reis of voor op de werkkamer, want dat scheelt een hoop stekkers.

Unboxing

In de doos van de Phlips 221S3U vinden we naast de monitor ook nog een losse voet, de USB kabel, een quick start handleiding en een driver CD.

CD-Rom

Op de bijgeleverde CD heeft Philips een digitale handleiding bijgeleverd. Daarnaast bevat deze DisplayLink drivers. Die zorgen ervoor dat de monitor bij het aansluiten correct wordt geconfigureerd. Het kan echter goed zijn dat je al DisplayLink op jouw systeem hebt staan. Het kan dus geen kwaad om de monitor gewoon eens aan te sluiten en te kijken wat er gebeurd ;-).

Installatie

De 221S3U aansluiten is wel heel makkelijk. De bijgeleverde kabel heeft aan één kant twee USB aansluitingen en aan de andere kant slechts één. De enkele kant gaat in de monitor. De andere twee in jouw laptop of desktop. Nouja, probeer het eerst maar eens met één. De tweede is alleen nodig als één USB poort onvoldoende stroom levert. In mijn geval had ik slechts één stekker nodig.

Specs

Het schermoppervlak van de Philips 221S3U meet 21.5 inch en heet een responsetijd van 5ms. Te langzaam voor gamers, maar verder prima voor een beetje internetten en om video’s op te kijken.

Neem je deze monitor mee om bijvoorbeeld demonstraties te geven, zit je ook goed. De horizontale kijkhoek is zeer breed. Vertikaal is het want minder interessant.

Conclusie

De Philips 221S3U is een monitor zonder poespas. Er zit niet eens een knop op om hem aan of uit te schakelen. De brede kijkhoes is erg plezierig en de keuze voor een mat scherm pleziert mij ook enorm. Het is geen monitor die ik zou gebruiken om flink op te gamen, maar daar worden dit soort monitoren niet voor gemaakt. Kijk ik dan ook nog naar de prijs, kan ik niet anders zeggen dan dat dit een topproduct is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.