Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de LittleBigPlanet PS Vita met 4.5 sterren.

The Good
  • Wederom een leuk verhaal
  • De mogelijkheid om oneindig veel levels te bouwen
  • De mogelijkheid om oneindig veel levels te downloaden
  • Deze gameplay verveelt nooit
The Bad
  • De verhaallijn is misschien net iets tè kort voor gamers die de game enkel hiervoor kopen.


De LittleBigPlanet games van Sony staan al jaren gerand voor een waanzinnig creatieve gaming ervaring. In LittleBigPlanet en LittleBigPlanet 2 kunnen gamers zelf nieuwe levels bouwen. Er zijn er zelfs al zoveel, dat deze niet in één mensenleven uit te spelen zijn. Met LittleBigPlanet PS Vita komt de game voor het eerst naar de handheld console.

Het Verhaal

Spelers die al eerder een LittleBigPlanet game in de hand hebben gehad, kennen Sackboy al. Ook in LittleBigPlanet PS Vita is de hoofdrol voor Sackboy weggelegd en ook nu staat hem weer een enorm avontuur te wachten. Nouja, enorm. . . Je hebt de 40 levels doorgespeeld voor je er erg in hebt. In de 40 levels (die verdeelt zijn over 5 werelden) trek jij namelijk ten strijde om Craftworld te redden. Ook nu weer zit de game vol verborgen items en gekke karakters.

Multi, Multi, Multi

Het is met LittleBigPlanet PS Vita mogelijk om online te gamen. Zo kun je de game met drie andere spelers tot een goed einde proberen te brengen. Daarnaast is hij ook enigszins Multi-platform. Dit in de zin dat het mogelijk is om jouw stickers en kostuums uit eerdere LittleBigPlanet games op de Playstation 3 te downloaden zodat je ze ook op je Vita kunt gebruiken. Dat geeft je toch het gevoel hoe waanzinnig groot deze game al van zichzelf is.

Creatief Worden

LittleBigPlanet PS Vita gaat natuurlijk niet alleen om de verhaallijn van Sackboy. Wat veel belangrijker is, is de creativiteit die deze game huisvest. Ook de leveleditor in LittleBigPlanet PS Vita staat het toe om levels en zelfs complete games in het LittleBigPlanet universum te bouwen. Die anderen vervolgens weer kunnen downloaden en spelen. Het is zelfs mogelijk om met de nieuwe Memorizer spellen te bouwen waarin de voortgang van de speler wordt opgeslagen. Het bouwen van een complete RPG behoort dus tot de mogelijkheden… als je daar de tijd voor hebt ;-).

Met al deze mogelijkheden zou de LittleBigPlanet PS Vita zelfs een opzichzelfstaand platform mogen noemen, met een eigen app store omgeving. Wat mij betreft is het zelfs de enige game die je echt moet hebben als je altijd wat te spelen wilt hebben.

Gamplay

Zoals je van een Sony game mag verwachten, maakt LittleBigPlanet PS Vita gebruik van alle mogelijkheden die de Vita te bedienen heeft. Je gebruikt het touchscreen, de touchpad, de camera en de bewegingssensoren met grote regelmaat. Dit gebeurt niet op een geforceerde manier zoals je in andere games ziet. Alle mogelijkheden zijn op een zeer natuurlijke manier in de game geïntegreerd. Dat maakt de game zeer prettig om te spelen.

Conclusie

In storymode is LittleBigPlanet PS Vita niet de grootste game die Sony ooit heeft gemaakt. Sterker nog, de verhaallijn had echt nog wel wat verder uitgediept mogen worden. Van de andere kant is LittleBigPlanet PS Vita gewoon een mooie en verslavende game die je ook na het uitspelen nog vaak op zal starten. Ook op de Vita zijn al talloze levels voor LittleBigPlanet PS Vita te downloaden. Ben je niet van het downloaden, dan maak je ze natuurlijk gewoon lekker zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.