GadgetGear.nl

Review: Gardena Watermeter


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Gardena Watermeter met 4.5 sterren.

The Good
  • Uit de verpakking te gebruiken
  • Twee vrij te gebruiken tellers
  • Snelheidsmeter
  • Duidelijke handleiding

The Bad
  • Waarom niet op waterenergie laten werken?

Een echt warme zomer hebben we nog niet gehad en met de nazomer wil het ook al niet lukken. Het grote voordeel van de zomer van 2012 was dan ook voorral dat we de tuin weinig water hebben hoeven geven. Voor iedereen die de kosten van zijn of haar tuin of autowasbeurt graag inzichtelijk wilt krijgen is er nu de Gardena Watermeter.

Uitrusting

De watermeter zit al volledig gemonteerd in de verpakking. Het hele systeem bestaat uit twee koppelstukken (bovenaan voor de kraan, onderaan voor de tuinslang o.i.d.) en een CS2032 batterij om de teller van stroom te voorzien.

Werking

De watermeter van Gardena meet de hoeveelheid water die door de meter stroomt. Om dit zo kosteneffectief mogelijk te houden heeft Gardena niet voor een fancy optische meter o.i.d. gekozen. In plaats daarvan bevat de meter een kleine propeller die draait wanneer het water stroomt. Op basis van het aantal omwentelingen berekent de teller hoeveel water je verbruikt.

Gebruik

In gebruik nemen van de meter is even simpel als de meter zelf. Een kwestie van op je kraan drukken (waar je natuurlijk al een Gardena koppelstuk op hebt zitten) en je bent klaar.

De meter bevat vier tellers. Door eenmaal op de knop te drukken schakel je tussen deze tellers. De eerste twee (Total 1 en Total 2) kun je naar eigen inzicht gebruiken en tellen vanaf de laatste keer dat je de tellers hebt gereset. Een reset voor je uit door de knop twee seconden ingedrukt te houden.

De derde teller is de Auto-Mode. Deze teller telt vanaf het moment dat je de kraan opent tot het moment dat je deze weer sluit (met een minimale pauze van twee seconden). De vierde teller is de flowmode en werkt net als de snelheidsmeter in je auto. Hij geeft aan hoe hard de stroom door de teller beweegt.

Het display van de watermeter is een simpel LCD model. Dat volstaat prima voor dat deze moet doen. Het is ook lekker energiezuinig waardoor je lang plezier hebt van je batterij. Deze vervangen kost namelijk al snel €2,50. Uiteraard hebben we niet lang genoeg kunnen testen om te weten hoeveel maanden/jaren deze meegaat 😉

Conclusie

In een tijd waar iedereen bezig is het bezuinigen, is het leuk om een goed overzicht te krijgen van het watergebruik in de tuin. Zeker wanneer je automatische sproei-installaties gebruikt kan het waterverbruik namelijk in de papieren lopen. De meter werkt zo simpel dat iedereen hem zonder problemen kan aansluiten en bedienen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.