Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Philips Introduceert de Fidelio Soundbar met Ambisound

Philips wist haar TV’s in de spotlights te zetten met de toevoeging van Ambilight. Met de Sounddocks wilt Philips hetzelfde doen. De nieuwe Sounddocks zijn voorzien van Ambisound. Inderdaad, omgevingsgeluid.

De Philips Fidelio SoundBar Home Cinema met Ambisound is een nieuw type soundbar. De Soundbar beschikt over een processor die in staat is om bijvoorbeeld spraak van muziek en effecten te onderscheiden. Hierdoor zal spraak altijd over de middelste speakers te horen zijn. Dat maakt dialogen beter hoorbaar.

Om een surround sound effect neer te zetten, kan de Ambisound SoundBar geluid via de muren sturen. Dit doet de SoundBar doordat de buitenste speakers ook echt naar de zijkanten gericht staan. De SoundBar functioneert dan ook perfect tussen twee muren.

Natuurlijk heeft Philips ook rekening gehouden met ongelijke muren. De SoundBar zal de afstand naar de muren vragen en willen weten of het harde of zachte muren zijn. Hier zal de soundBar de kwaliteit van het geluid op aanpassen.

Ik heb naar de Ambisound SoundBar mogen luisteren en geef toe dat het effect overweldigend is. Vanuit één speaker ervaar je gewoon echte 5.1. Natuurlijk ging het om een ideale situatie. Een kleine ruimte en gelijkwaardige muren.

Om te zorgen dat het geluid altijd optimaal is, heeft Philips ook voor de Ambisound een speciale app gemaakt. Hiermee is het geluid af te stellen op waar jij zit in de huiskamer. Heb je niks om de app op te draaien? Dan kan dit ook via de afstandsbediening.

Plaats je de Ambisound SoundBar in de huiskamer, dan zal deze meteen de Philips Smart TV ervaring aan je TV toevoegen. Via WiFi kun je met de SoundBar het internet op en Philips Apps draaien. Met een losse Skype camera kunnen ook Skype gesprekken worden gevoerd.

Beschikbaarheid

De Philips Fidelio SoundBar Home Cinema met Ambisound HTB9150 gaat  € 999,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.