GadgetGear.nl

Ook HTC Gaat aan Windows Phone 8

HTC heeft samen met Microsoft twee nieuwe smartphones aangekondigd op basis van Windows Phone 8. Net als Nokia, kiest HTC voor opvallende, vrolijke kleuren waardoor de smartphones echt op zullen vallen.

Hoewel HTC het Windows Phone 7 platform ten gunste van Android  aardig heeft laten liggen, heeft HTC ten tijde van Windows Mobile altijd geroepen op twee paarden te willen wedden. Dat blijkt ook wel uit de toespraak bij de lancering.

“Het samenbrengen van HTC’s nieuwe Windows Phones 8X en 8S en ons merk is een mijlpaal voor beide bedrijven”, vertelt Steve Ballmer, CEO van Microsoft. “Samen bieden we klanten een duidelijke keuze en een unieke gebruikerservaring. Hiermee tillen we onze jarenlange samenwerking naar een nog hoger niveau.“

“We hebben twee nieuwe telefoons ontwikkeld, geïnspireerd op Windows Phone 8 die het platform een iconisch design en de persoonlijkheid geeft die het verdient”, vertelt Peter Chou, CEO van HTC Corporation. “Windows Phone heeft zich ontwikkeld tot één van de beste mobiele ecosystemen en is daarmee een concurrent voor alle andere smartphone-platformen wereldwijd.”

Zoals je van HTC mag verwachten, zijn beide Windows Phone smartphones met Beats Audio uitgerust. Daarnaast worden dit de eerste smartphones van HTC met aan de voorkant een 2.1 megapixel, f/2.0 88 graden groothoeklens. Hierdoor is het mogelijk om met vier personen op één smartphone een videogesprek te starten. Daarnaast is de camera aan de achterzijde uitgerust met een fysieke sluiterknop waardoor je direct vanuit standby foto’s kunt schieten.

Windows Phone 8S

De 8S van HTC beschikt over een 4 inch Super LCD scherm met een laagje Gorilla Glass erop. Het display heeft een lagere resolutie dan de 8X, want je moet het met 480×800 pixels (of 233 pixels per inch) doen. Je krijgt 4 GB opslagruimte en een Micro-SD slot om extra ruimte bij te prikken. De smartphone loopt op een dual-core 1Ghz CPU met 512MB RAM geheugen.

Windows Phone 8X

De 8X beschikt over een Super LCD 2 scherm van 4.3 inch dat zich achter de tweede generatie Gorilla Glass begeeft. De resolutie van 720×1280 belooft met 342 pixels per inch een scherper beeld dan Apple’s Retina display. Je krijgt op de 8X 16GB aan opslagruimte en de mogelijkheid om een MicroSD kaart te plaatsen. Verder vinden we onder de motorkap een dual-core 1.5Ghz CPU met 1GB aan RAM geheugen. Dit zou een redelijk vlotte Windows Phone ervaring op moeten leveren.

Beschikbaarheid

De Windows Phone 8X zal beschikbaar zijn in de kleuren California Blue en Graphite Black. De 8X gaat €549 kosten en ligt in november in de winkel. De HTC Windows Phone 8S zal beschikbaar zijn in Domino Black-White en High-Rise Gray-Yellow. Dit toestel ligt in december in de winkel voor €329.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.