Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Olympus Komt met Nieuwe PEN Camera’s

Olympus heeft tijdens de FotoKina beurs een nieuwe serie PEN fotocamera’s voorgesteld. Het gaat om nieuwe modellen met dezelfde sensor als in de Olympus OM-D. Daarmee moet de kwaliteit van de foto’s die deze PEN camera’s maken een stuk omhoog.

De nieuwe PEN Lite E PL5 en PEN Mini E PM2 beschikken daarnaast over een nieuwe TruePic VI beeldprocessor en FAST-AF autofocus. De autofocus moet zelfs net zo snel zijn als die van de OM-D E M5. Beeldstabilisatie vindt plaats in de body van de nieuwe PEN camera’s.

De Nieuwe PEN Lite in het Zilver

De nieuwe PEN camera’s zijn ook uitgerust met een kantelbaar touchscreen zodat je in kunt zoomen op ieder gewenst element dat je op de zoeker ziet. Via de WiFi connectie kunnen foto’s snel worden gedeelt. Zelfs via een smartphone.

De PEN camera’s schieten plaatjes op 16.1 megapixel en kunnen filmen in Full-HD. De ISO loopt op van 100-25.600 en de camera heeft tijdens het filmen de beschikking over 4X digitale zoom zonder kwaliteit van de opname te verliezen.

De Nieuwe PEN Mini in het Zilver

Beschikbaarheid

De nieuwe PEN Lite E PL5 (zwart/zilver/wit) en de PEN Mini (zwart/zilver/wit/rood) E MP2 liggen eind oktober in de schappen. Beiden worden geleverd met een M.Zuiko Digital 14-42mm F 3.5-5.6 IIR kitlens. De Lite gaat €699 kosten en voor de Mini vraagt Olympus €599.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.