Nokia Slaat Terug met Windows Phone 8

Nokia was in staat om Windows Phone 7 populairder te maken dan Microsoft ooit had durven hopen, en nog was het slechts iets meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Met Windows Phone 8 blijkt Nokia met een aantal vernieuwingen te komen die haar telefoons weleens heel populair kunnen maken.

Nokia heeft namelijk de Nokia 920 en de Nokia 820 geïntroduceerd. Deze smartphones zitten bommetjevol nieuwe technieken. Zo steekt Nokia, Apple toch echt even de troef af met de ondersteuning van draadloos laden. Oké, die USB plug die zit er nog, maar enkel omdat het moet van Microsoft ;-).

Nokia Lumia 920

De Nokia 920 is de eerste Windows Phone met PureView camera. Die camera kennen we natuurlijk van het laatste Symbian toestel van Nokia, maar Symbian was toen al geen actueel smartphone besturingssysteem meer. Windows Phone is dat wel en daarmee mag Nokia wat mij betreft zeggen dat ze de smartphone met de beste camera hebben. De camera is namelijk gemaakt met de Floating Lens technologie waardoor de camera een vijf keer hogere lichtopbrengst heeft van vele andere mobiele camera’s.

De Nokia 920 krijgt ook City Lens mee. Een nieuwe locatiedienst die lijkt op Layar. Je richt jouw camera voor je uit en de smartphone zal een informatielaag over het beeld heen leggen. Dit helpt je om snel de omgeving te verkennen.

De Lumia 920 krijgt ook een 2.00mAh accu mee. Dat is de krachtigste accu die Nokia ooit in een smartphone heeft gezet. Deze accu is voorzien van technologie om draadloos te laden.

Nokia Lumia 820

Ook de Nokia Lumia 820 heeft een opvallende vernieuwing voor Windows Phone. Het is de eerste smartphone met Windows Phone die ook een MicroSD slot heeft. Eindelijk bepaal je zelf hoeveel opslagruimte je op jouw smartphone hebt. Daarnaast kun je gekleurde covers voor de Nokia 820 kopen.

Draadloze Laders van JBL en Fatboy

Vorige week hoorde je al over de samenwerking met JBL. De PowerUP Wireless Charging Speaker for Nokia bevat een draadloos laadstation. Je legt je nieuwe Nokia op de dock en hij laadt meteen op. Daarnaast heeft ook Fatboy een draadloze lader voor Nokia ontwikkeld. Deze heet de Fatboy Recharge Pillow. Verder gaat Nokia de samenwerking aan met bedrijven als Virgin Atlantic en The Coffee Bean & Tea Leaf Cafés om overal draadloze laadpunten neer te leggen. Nu maar eens kijken hoe en of Apple zal reageren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.