Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

IFA: Hajer zet in op Android TV’s

Toen we enkele maanden geleden bij Hajer waren, lieten ze ons een brede lijn TV’s zien. Toen we vroegen of ze iets met SMART TV’s gingen doen, was het antwoord helder. Nee. Nu bij de IFA laten ze iets heel anders zien. TV’s en settop boxen op basis van Android. Nee, geen Google TV, maar wel Android. Leuk!

De nieuwe Android TV’s vallen in de HXT-serie van Hajer. Ze komen beschikbaar in de formaten 47 inch en 55 inch. De HXT TV’s worden voorzien van een quad-core CPU voorzien met een Adreno 320 GPU. Hoewel de kloksnelheid van de CPU en het beschikbare RAM-geheugen niet genoemd worden, klinkt het wel alsof Hajer deze markt zeer serieus neemt. De TV’s beschikken over een FHD camera die het mogelijk maakt om gezichten te herkennen en de TV’s met bewegingen te bedienen.

De settop box met Android is in de vorm van een camera gegoten. Een veilige stap van Hajer, want in deze formfactor hebben we al vaker Android kastjes gezien. Alleen nog niet in Nederland.

De Android ervaring van Hajer is niet compleet zonder opvallende afstandsbediening. Deze is met de TV’s verbonden via WiFi. Hajer heeft meteen bekendgemaakt dat het bedrijf met nog meer WiFi accessoires zal komen.

Beschikbaarheid

De Android TV Box zal in het eerste kwartaal van 2013 op de markt komen en €200 gaan kosten. In de tweede helft van 2013 gaan we de Android TV’s zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.